„Mercato“ spectaculos în WTA. Pliskova a „tras“ din ATP, Anisimova o copiază pe Henin, iar Baghdatis debutează în Top 6!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starurile WTA au făcut schimbări importante în echipele lor, în încercarea de a fi cât mai competitive în sezonul 2020. Cum perioada de pregătire e în toi, iar „racolarea“ de antrenori - pe final, avem o imagine destul de clară a celor mai tari transferuri şi achiziţii din tenisul feminin.

Karolina Pliskova (2 WTA) - Daniel Vallverdu 

În căutarea primului Grand Slam, cea mai vârstnică jucătoare de pe podiumul WTA a reuşit un spectaculos transfer din circuitul ATP. Venezueleanul Vallverdu (33 ani) şi-a construit renumele fiind mai întâi omul de încredere al lui Andy Murray (până în 2014), apoi antrenorul lui Tomas Berdych (2014-2016), Grigor Dimitrov (2016-2019) şi, cel mai recent, Stan Wawrinka.

Garbine Muguruza (35 WTA) - Conchita Martinez

Garbine a renunţat în iulie la Sam Sumyk, cu care şi-a aruncat cuvinte grele, pe teren, chiar sub lupa camerelor tv. Conchita, 47 ani, venită din loja Pliskovei, pare un fel de Daniel Dobre al Simonei Halep: conaţională, figură familiară, disponibilă la primul strigăt de ajutor (aşa a venit titlul la Wimbledon 2017, când francezul a lipsit din motive personale).

Angelique Kerber (20 WTA) - Dieter Kindlmann

Eliminări în turul 1 la Roland Garros şi turul 2 la Wimbledon au făcut-o pe Kerber să încheie colaborarea cu Rainer Schuettler. „Angie“ merge însă mai departe pe mâna unui conaţional fără CV impresionant. Kindlmann, 37 ani, a făcut tranziţia spre WTA în 2013, ca sparring partner al Şarapovei. El a dus-o pe Keys în finala US Open 2017, iar în 2018 a lucrat cu Mertens.

Elina Svitolina (6 WTA) - Marcos Baghdatis

Cu un feedback important venit dinspre ATP, de la iubitul ei, Gael Monfils, Svitolina a decis să îl adauge echipei sale pe Baghdatis (34 ani), recent retras din activitatea de jucător, la Wimbledon 2019. Aflat la prima experienţă ca antrenor, cipriotul va fi ajutorul antrenorului principal Andrew Bettles (26 ani), intrat în decembrie 2016 în echipa Elinei (25 ani).

Simona Halep (4 WTA) - Darren Cahill

Darren Cahill (54 ani) îşi face mult-aşteptata revenire în echipa Simonei, după un an de pauză. Mentor, prieten şi o veritabilă sursă de inspiraţie pentru Halep, australianul va lucra alături de un antrenor român, Artemon Apostu-Efremov, cel mai nou membru din staff-ul Simonei. Cahill a mers alături de Simona inclusiv la Turneul Campioanelor 2019.

Amanda Anisimova (24 WTA) - Carlos Rodriguez

Jucătoarea care a învins-o pe Halep la Roland Garros 2019 a devenit proiectul special pentru artizanul carierei strălucite a belgiencei Justine Henin. Carlos Rodriguez (55 ani) are misiunea dificilă de a prelua cariera americancei care şi-a pierdut tatăl-antrenor, în această toamnă. „Prinde repede. Îmi aminteşte, astfel, de Justine“, a declarat argentinianul.

Naomi Osaka (3 WTA) - Wim Fissette

Nipona este la al treilea antrenor în 11 luni: a câştigat Australian Open-ul şi a devenit #1 WTA cu Sascha Bajin, apoi a mers cu Jermaine Jenkins, fost colaborator al lui Venus Williams. Fissette (39 ani), un veritabil „traseist“, şi-a creat un nume cu Clijsters (3 Grand Slam-uri în 3 ani), dar a încheiat cele mai recente colaborări după câte un an (cu Lisicki, Halep, Azarenka, Konta şi Kerber).

Dayana Yastremska (22 WTA) - Sascha Bajin

La 19 ani, cu 2 titluri în 2019, peste 1,2 milioane de dolari adunaţi din premii şi un arsenal important, Dayana a obţinut semnătura cea mai râvnită, a germanului garant al succesului în WTA. După ce a contribuit la 13 dintre Grand Slam-urile Serenei Williams, Bajin a performat, în timp scurt, cu Azarenka - revenire în Top 5 după accidentare, Wozniacki - Turneul Campioanelor, Osaka - 2 Slam-uri.

grafic
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite