Şumudică, dezvăluire în premieră: A explicat că Gaziantep l-a pus pe liber din cauza unei glume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sumudica

Până acum, toţi au crezut că tehnicianul de 49 de ani a fost îndepărtat din cauza comportamentului său agresiv. Din ce spune el însă, o glumă negustată de conducerea clubului i-a grăbit plecarea de pe bancă.

Marius Şumudică a încheiat socotelile cu Gaziantep într-un moment în care echipa era pe val, cu o singură înfrângere în ultimele 16 partide, şi aflată pe locul 4 în Superliga turcă.

Cam toţi cei care au urmărit povestea plecării fostului rapidist de la Gaziantep au înţeles că Şumi a plătit pentru agresivitatea cu care a încercat să obţină prelungirea contractului scadent în vară. Tehnicianul are însă o altă explicaţie pentru decizia drastică a şefilor de la Gaziantep. El spune că aceştia s-au înfuriat teribil, când au auzit o declaraţie făcută de Şumi, în glumă. 

„O voi suna pe soţia mea să-mi trimită bani. Nu pot accepta un salariu cu 10 la sută mai mic, pentru că am plătit din buzunarul meu 80.000 de euro prime jucătorilor, fiind plăcerea mea. Şi apoi, preşedintele vine şi-mi spune că, dacă o faci pentru jucătorii tăi, de ce nu şi pentru mine? Eu aşa nu pot lucra. Asta e recompensa pentru succesul meu? Salariul meu e, ca să se ştie, de 600.000 de euro“, a spus românul, sâmbătă seară, după înfrângerea cu Sivasspor, scor 1-2. 

Într-o intervenţie la Digi Sport, luni seară, Şumudică a insistat că prima parte a declaraţiei de mai sus, cea în care a făcut referire la soţia sa, a fost gluma negustată de turci care i-a cauzat plecarea de la Gaziantep.

Ce a spus Marius Şumudică?

*Declaraţie mea a fost interpretată greşit, aia cu soţia, ei n-au gustat-o. Eram în contact cu echipe din Arabia Saudită. Discuţiile pentru prelungire s-au amânat. Eu nu voiam să plec, pentru că mă bucuram de nişte rezultate extraordinare aici. Am vrut să rămân în Europa. 

*Mi s-a spus că sunt probleme cu banii şi că va trebui să continuăm în anumite condiţii, să fac un discount. N-am fost de acord, m-am ridicat, dorind să mă debarasez de discuţie. Ei au fost deranjaţi. Unul dintre cei 10 care a venit să stea de vorbă cu mine a intrat în camera mea după: «Facem un efort şi mărim salariul pentru tot stafful». Era o sumă infimă. N-am fost de acord. În condiţiile actuale, i-am transmis că vreau să-mi duc contractul la bun sfârşit. «Nu, în două ore vreau să semnăm contractul», mi-a răspuns. Nu voiam să fac aşa ceva! Când am părăsit stadionul, după meciul cu Sivasspor, mă aşteptau televiziunile. Clubul dăduse un comunicat deja prin care spunea că eu câştig anumite sume de bani, ireale! Ei calculau cu totul, cu staff, cu bonusuri, taxe. 

*M-am simţit trădat. Am devenit imediat contestat de suporterii din Gaziantep care mă divinizau înainte cu o săptămână. N-a fost o problemă de bani, ci de gest, cum au pus problema. 

*Îmi cer scuze dacă am jignit oraşul Gaziantep, şefii echipei, cei care aduc bani la club. Însă eu chiar m-am simţit jignit. N-am greşit cu nimic, doar mi s-a spus că nu pot continua din cauza acelei glume. Dar ce am făcut eu aici... nu o să mai aibă aşa ceva în viaţa lor! 

*Dacă va arăt mesajele de la jucători, încremeniţi! Cu inimioare... «Cel mai bun antrenor cu care am lucrat tu eşti!». Am primit mesaje de la 19 jucători, şi de la Mirallas, care a jucat peste 160 de meciuri la Everton. O să vă arăt mesajele când revin în ţară.

CITEŞTE ŞI

Şumudică, obraznic: Patronul de la Gaziantep a dezvăluit ce a făcut românul

S-a trezit ministrul Sportului: Prima reacţie oficială după ce Şumudică a fost făcut „ţigan“

Mircea Badea, acid după ce Şumudică a fost făcut „ţigan“: „Suntem nişte mămăligi care se c**ă în fundul curţii“

Turcia se revoltă după ce Şumudică a fost făcut „ţigan“: Doi deputaţi romi au depus o plângere penală

Plecăciune în faţa lui Şumudică: Ce a scris cel mai important ziar de sport din Turcia

Şumudică, uşurat: A explicat ce va face după despărţirea de Gaziantep

Şumudică a plecat, Dan Petrescu tocmai a fost numit în funcţie: Noua sa echipă are trei români în lot

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite