România trece pentru prima dată pe primul loc în UE la numărul deceselor de COVID-19 înregistrate în ultimele 14 zile, raportat la populaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România ocupă locul doi la nivel european în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi de COVID-19, având 69,4 cazuri noi şi 1,6 decese la suta de mii de locuitori, în ultimele 14 zile, la o distanţă semnificativă de următoarele locuri, Spania (49,2) şi Bulgaria (46,1), potrivit datelor Centrului european pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Pe primul loc este Luxemburg, cu 214 de cazuri noi la suta de mii de locuitori, în condiţiile în care această ţară are doar 600 de mii de locuitori şi a realizat până acum peste 400 de mii de teste, într-un program intens de depistare a celor infectaţi.

România a ajuns în premieră pe primul loc la nivelul UE în ceea ce priveşte decesele provocate de COVID-19 raportate la suta de mii de locuitori (1,6). Pe următoarele locuri se clasează Suedia şi Marea Britanie, însă acestea se află pe un trend descendent.

Centrul european pentru controlul şi prevenirea bolilor (ECDC), în subordinea Comisiei Europene, raportează zilnic aceste statistici, utilizabile în cadrul politicilor pe care statele membre UE şi partenere le iau în această perioadă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite