Prima tranşă de 114.000 de vaccinuri pediatrice Pfizer ajunge în ţară. 3.355 de copii sunt programaţi începând cu 26 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pfizer
Pfizer

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat că prima tranşă de vaccinuri pediatrice de la compania Pfizer BioNTech ajung marţi în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe aeroporturile din 3 oraşe: Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Vaccinarea copiilor va începe de pe data de 26 ianuarie în 220 de centre din întreaga ţară. Sunt programaţi 3.355 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani pentru primele doze de vaccin, relatează news.ro.

”Reamintim că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor  părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional”, a relatat CNCAV. 

Dozele vor fi distribuite după cum urmează:  

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 42.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 12.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 12.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 12.000 doze.  

Vaccinarea se poate face şi fără programare cu prezentarea directă în centrele de vaccinare sau în cabinetul medicului de familie, dacă acesta a solicitat doze pediatrice. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite