Medicul Jurma: Urmează două săptămâni dramatice. O carantină ar stinge pandemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expertul atrage atenţia că dacă nu liuăm măsuri ne aşteaptă o perioadă dramaică    Foto: Arhivă
Expertul atrage atenţia că dacă nu liuăm măsuri ne aşteaptă o perioadă dramaică    Foto: Arhivă

România riscă să ajungă din nou la 10.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, dacă autorităţile nu vor lua măsuri. Urmează două săptămâni dramatice, iar situaţia va fi mult mai gravă decât în toamnă, deoarece secţiile de Terapie Intensivă sunt deja pline, a declarat, miercuri, cercetătorul şi medicul epidemiolog Octavian Jurma.

„Următoarele două săptămâni vor fi dramatice, îmi pare rău că trebuie să spun asta. Singura cale este să ne ferim de infecţie, iar asta este simplu. Poartă mască de calitate, evită contact social, păstrează distanţa şi vaccinează-te. Indiferent ce măsuri luăm acum, va dura două săptămâni să se reflecte în curbă. Din păcate asta înseamnă că numere de genul opt mii de cazuri/zi cum apare pe începutul lunii viitoare, dacă nu luăm măsuri sunt absolut inevitabile. Putem evita să ajungem la 10.000 de cazuri pe zi”, a declarat medicul Octavian Jurma, potrivit Europa FM.

De asemenea, medicul spune că doar carantina naţională poate opri pandemia, iar autorităţile ar trebui să ia în calcul o astfel de măsură. 

„Singurul lucru pe care-l facem cu măsuri parţiale este să forţăm populaţia să se mişte către zonele relaxate. Este instinctiv. Prin absurd, o carantină de două săptămâni ar stinge pandemia. Nu o putem face”, a declarat Jurma, explicând că trebuie să vedem ce putem să închidem.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite