Medic: România ar putea avea peste 2.000 de infectări pe zi cu noul coronavirus. Trei factori care ar putea duce la acest scenariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Cristian Oancea apreciază că începerea şcolilor, revenirea românilor la serviciu şi alegerile vor fi factorii care ar putea aduce peste 2.000 de infectări pe zi în următoarele două luni. Managerul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara spune că indicele de transmitere a noului coronavirus ar putea fi mai mare decât cel calculat de specialişti.

„Ne aşteptăm la un număr crescut de cazuri, personal mă aştept la peste 2.000 de cazuri. Cred că indicele de transmitere este mult mai mare decât putem noi să identificăm în acest moment. Cert este că sistemul sanitar este pus sub presiune în toată ţara, paturile de terapie internsivă observaţi că se umplu vertiginos şi numărul de decese nu este în scădere. Sunt mai mulţi factori. În primul rând – începerea şcolii, în al doilea rând începerea lucrului, pentru că oamenii se reîntorc din concedii şi se apucă de lucru: se aglomerează mijloacele de transport în comun, corporaţiile etc. Şi mai este şi procesul electoral. Dacă vom fi responsabili şi dacă abordăm problema cu seriozitate poate reuşim să depăşim cu bine aceste două luni”, a spus dr. Cristian Oancea la Digi24. 

Autorităţile sanitare din România au descoperit, de sâmbătă până duminică, 1.365 de noi cazuri de infectări cu noul coronavirus, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.  Conform datelor oficiale, 32 de persoane au pierdut lupta cu boala.

490 de pacienţi internaţi la ATI

Până duminică, 3.539 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.225. Dintre acestea, 490 sunt internate la ATI.  

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.780.963 teste. Dintre acestea 24.043 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.352 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 10.691 la cerere.

 Pe teritoriul României, 8.982 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.748 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 32.968 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 72 de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite