Medic: Rezistenţa la vaccin o întâmpinăm în special la tineri şi vârstnici. Oamenii care se opun susţin „teorii fabuloase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Preşedintele grupului de vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra, a spus la Digi24, că oamenii care se opun imunizării anti-COVID susţin „teorii fabuloase” şi spun medicilor că „vaccinul conţine 666”.

Medicul a atras atenţia la scăderea puernică a dorinţei de vaccinare împotriva virusului, pe timpul verii, imunizarea stagnând. El a făcut o paralelă între cifra de 110.000 de persoane vaccinate zilnic în luna mai şi cea de 10.000 cât reprezintă în prezent numărul persoanelor imunizate zilnic. 

„Întâmpinăm o rezistenţă în special din partea pacienţilor tineri sau vârstnici, de teama unor reacţii adverse. Unele sunt justificate, dar foarte multe se referă la reacţii adverse ipotetice.

Este un adevărat folclor, pe lângă cele care se referă la sterilitate, e teama de reacţii adverse pe termen lung şi sunt anumite temeri legate de elemente fabuloase.

De exemplu, ni se spune de foarte multe ori că vaccinul conţine 666, că cei care se vaccinează nu vor trece dincolo în momentul în care se va întâmpla.

Sunt foarte multe ameninţări elemente care, din păcate, împiedică în acest moment pacientul să ia decizia de se vaccina", a spus medicul Gindrovel Dumitra.

Valul 4 al pandemiei îşi face tot mai mult simţită prezenţa în România. Ultimul bilanţ a indicat 953 de infectări noi, iar numărul pacienţilor de la ATI este într-o continuă creştere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite