Florin Cîţu trimite Inspecţia Sanitară de Stat pentru a verifica numărul de paturi ATI libere din fiecare secţie din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţu Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a cerut ca de luni, 15 martie, Inspecţia Sanitară de Stat să verifice în fiecare zi numărul de paturi ocupate la terapie intensivă COVID în întreaga ţară. În urma verificării, premierul ar uma să primească un raport la ora 9 dimineaţa, care ar trebui să coincidă cu raportările făcute de managerii spitalelor din fiecare spital din ţară, potrivit Digi24.

Premierul Florin Cîţu a participat duminică la o şedinţă a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) şi a declarat după încheierea acesteia că autorităţile se pregătesc pentru creşterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2. Este o măsură de precauţie, a precizat prim-ministrul, potrivit Digi24.  

Autorităţile nu vor să fie luate prin surprindere 

În timpul şedinţei CNCCI, premierul a solicitat creşterea numărului de paturi ATI şi asigurarea echipamentelor de protecţie şi a medicamentelor necesare. El a făcut următoarele solicitări: 

"Ne pregătim însă şi pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauţi şi a nu fi luaţi prin surprindere. Din acest motiv am cerut: 

Creşterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea să se alăture celor existente în lupta anti-COVID;

Asigurarea stocurilor necesare de medicamente în toate spitalele care tratează pacienţii cu COVID-19;

Asigurarea echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale;

Un plan clar pentru situaţia in care va fi nevoie de detaşări de cadre medicale;

Continuarea vaccinării în forţă".

Florin Cîţu a explicat pe Facebook motivul pentru care a participat la şedinţa CNCCI: Vreau să mă asigur că pacienţii şi personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, în România nu este o creştere accelerată a infectărilor şi putem să împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm şi dacă respectăm măsurile de protecţie.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite