Environ şi SNRB lansează un nou proiect educaţional prin care îi învaţă pe copii să protejeze mediul: Serialul „2 minute cu AMY”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pornind de la premisa că schimbarea începe de la cei mici şi că tehnologia poate deveni un aliat în lupta pentru protejarea mediului, Environ şi SNRB, organizatorii campaniei naţionale de educaţie ecologică „Baterel şi Lumea Non-E”, lansează un proiect educaţional inovator – serialul pentru copii „2 minute cu Amy”.

Serialul continuă promovarea mesajului ecologic în rândul copiilor prin mini-lecţii despre protecţia mediului şi reciclare, având drept obiectiv dezvoltarea unei comunităţi de tineri responsabili, cu un puternic simţ civic.

 „Ideea de a face cât mai accesibile informaţiile pe care le ofeream în lecţiile deschise din şcoli şi grădiniţe, s-a născut odată cu venirea vacanţei. Pe timpul verii cei mici petrec oricum foarte mult timp în faţa calculatorului - urmăresc vloggeri şi vizionează videoclipuri pe Youtube pentru că „vorbesc” pe limba lor şi sunt interactive. Aşa că de ce să nu înveţe şi ceva util şi plăcut cu beneficii mari pe termen lung? În plus, copiii sunt fascinaţi de statutul de eroi sau salvatori ai Planetei, iar dacă sunt îndrumaţi acţionează ca atare – colectează selectiv, strâng gunoaiele, îngrijesc natura.

 Încurajăm dascălii şi părinţii să urmărească episoadele alături de copii, dar mai ales să le vorbească acestora despre poluare şi grija faţă de mediul înconjurător! Serialul va continua şi după vacanţă, iar pentru că sunt dinamice şi practice, episodele  „2minute cu Amy” pot deveni cu uşurinţă un material didactic pentru educatori şi învăţători.”– Ana Maria Rădulescu (Amy), responsabil proiect „Baterel şi Lumea Non-E”

Imagine indisponibilă

La fiecare două săptămâni, Amy (cunoscută de copii şi profesori datorită lecţiilor deschise şi atelierelor pe care le susţine în şcoli) explică în episoade de 2 minute noţiuni despre ecologie şi protejarea mediului.

„2 minute cu Amy” este un serial dedicat tuturor celor care vor să înveţe sau să-şi reamintească cum se face colectarea selectivă, care sunt factorii poluanţi şi mai ales cum pot să-şi reducă impactul asupra mediului. Primele 3 episoade sunt disponibile pe canalul „Baterel Eroul Reciclării” sau la o simplă căutare pe youtube „2 minute cu Amy”, iar episodul cu numărul 4 va fi lansat pe 31 iulie. 

Proiectul  vine ca o continuare firească a demersurilor Environ şi SNRB de a face educaţia ecologică accesibilă, atât direct în unităţile de învăţământ, cât şi în mediul online – în ultimii 8 ani programul„ Baterel şi Lumea Non-E” a ajuns în 1500 de şcoli, iar www.magazinbaterel.ro este primul magazin online dezvoltat în cadrul unei campanii de educaţie ecologică care îi recompensează pe elevii implicaţi.

Şi în acest an, în ediţia a 8-a a programului „Baterel şi Lumea Non-E”, elevii şi profesorii s-au implicat în activităţi eco-creative şi concursuri de colectare selectivă a echipamentelor electrice şi a bateriilor uzate. În total,  25 de tone de deşeuri electrice şi 5 tone de baterii au fost ridicate de la grădiniţele, şcolile şi liceele participante. În topul şcolilor care au colectat cele mai multe baterii se află Şcoala Gimnazială Nr. 4 Sibiu (locul 1), Liceul Teoretic Nichita Stănescu Bucureşti (locul 2),  Şcoala Gimnazială Ioan Ciurea Fălticeni (locul 3). În ceea ce priveşte cantitatea de deşeuri de echipamente electrice colectată, pe primul lor se află Liceul Tehnologic Crisan Criscior (Hunedoara), urmat de Şcoala Gimnazială Nr. 5 Galaţi, Grădiniţa cu Program Normal Calacea (Timiş). Clasele câştigătoare vor fi premiate cu table interactive, tabere şi produse din colecţia Baterel.

Imagine indisponibilă

Până acum, peste 40.000 de elevi şi liceeni au învăţat despre protecţia mediului, colectare selectivă şi reciclare, devenind parte din comunitatea #EroiiReciclării. În cadrul proiectului, întreaga comunitate de elevi şi profesori se implică în cursuri de protecţie a mediului, acţiuni de voluntariat, concursuri de colectare selectivă a echipamentelor electrice şi a bateriilor uzate, dar şi activităţi eco-creative.

O nouă ediţie a proiectului „Baterel şi Lumea Non-E” va reîncepe din septembrie 2019, iar înscrierile se pot face pe www.magazinbaterel.ro

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite