CNCAV: Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare

CNCAV: Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare

Vaccinarea persoanelor care au trecut prin infecţie cu SARS CoV-2 nu este contraindicată FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare, informează, luni, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN mesager, la doza a doua, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca şi care optează pentru schimbarea vaccinului. În acest caz nu este nevoie de recomandare medicală specială”,  arată CNCAV într-o postare pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

Sursa citată reaminteşte că vaccinarea persoanelor care au trecut prin infecţie cu SARS CoV-2 nu este contraindicată. 

Persoanele care se infectează după administrarea dozei 1 de vaccin împotriva COVID–19 vor putea continua schema iniţială de vaccinare cu acelaşi produs, după vindecare, şi li se va administra doar doza a-2-a. 
 
Iar în conformitate cu RCP-ul fiecărui tip de vaccin, intervalul maxim între doza 1 şi doza a-2-a este: -până la 42 de zile pentru vaccinul Moderna; -până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer BioNTech; -până la 12 săptămâni pentru  vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca).
 
Totodată, potrivit CNCAV, în situaţia depăşirii intervalelor menţionate, nu se va refuza vaccinarea, aceasta se va face prin prezentare directă într-un centru de vaccinare, fără programare prealabilă.  
 
„Vaccinarea împotriva COVID-19 este recomandată inclusiv femeilor gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate acum sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor. Oricare dintre vaccinurile COVID-19 care deţin autorizaţie de punere pe piaţă pot fi administrate gravidelor sau femeilor care alăptează”, mai reansmite sursa citată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările