Catedrala retrocedata greco-catolicilor din Oradea

Episcopia Ortodoxa va retroceda, pana in 21 noiembrie, greco-catolicilor Biserica "Sfantul Nicolae" din Oradea, veche catedrala greco-catolica. Decizia a fost luata la intalnirea de joi a Comisiei de


Episcopia Ortodoxa va retroceda, pana in 21 noiembrie, greco-catolicilor Biserica "Sfantul Nicolae" din Oradea, veche catedrala greco-catolica. Decizia a fost luata la intalnirea de joi a Comisiei de dialog ortodox-greco-catolic. Conform spuselor vicarului episcopal ortodox Vasile Bota, pe langa retrocedarea Catedralei Greco-Catolice, partile au convenit si asupra slujirii prin rotatie la biserica din Pocola. Pe agenda de lucru a intalnirii figura si solicitarea slujirii alternative la biserica din Delani, aceasta fiind respinsa. Vasile Bota sustine ca dialogul va continua, iar decizii privind retrocedarea sau slujirea alternativa se vor lua numai cu acordul credinciosilor care sunt proprietarii lacasurilor de cult.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: