Autoritatea pentru Digitalizare: Românii pot înregistra online documentele adresate instituţiilor publice. Cum se numeşte platforma

Autoritatea pentru Digitalizare: Românii pot înregistra online documentele adresate instituţiilor publice. Cum se numeşte platforma

Înregistrarea documentelor adresate instituţiilor publice se poate face online, pe platforma aici.gov.ro, lansată joi de Autoritatea pentru Digitalizarea României.


„În contextul epidemiei de COVID-19, în sprijinul cetăţenilor şi al instituţiilor publice, Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu Aurachain, Asociaţia pentru Tehnologii Avansate, Bithat şi Telekom lansează platforma digitala https://aici.gov.ro/home”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Aceasta serveşte drept intermediar pentru înregistrarea documentelor adresate instituţiilor publice care nu au un sistem propriu de registratură online.

Conform sursei citate, obiectivul platformei este eficientizarea şi tehnologizarea proceselor de comunicare la nivel naţional, astfel încât toate instituţiile publice din România să fie înrolate într-un sistem digital capabil să răspundă solicitărilor cetăţenilor în format electronic, într-un timp cât mai scurt.

„Nivelul scăzut de integrare şi de digitalizare a instituţiilor este principalul obstacol în calea funcţionării şi comunicării eficiente în spaţiul virtual, noul proiect dezvoltat de ADR în parteneriat cu Aurachain, Asociaţia pentru tehnologii Avansate, Bithat şi Telekom oferind soluţia care va permite înlesnirea comunicării dintre contribuabil şi instituţiile publice”, scrie în comunicat.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările