Titus Corlăţean: PSD susţine promovarea în funcţii publice pe bază de merite, nu nepotisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean
Marcel Ciolacu şi Titus Corlăţean

Titus Corlăţean a declarat, întrebat cum va gestiona PSD problema angajării în funcţii publice nu pe bază de cumetrii, ci pe baza meritelor, că susţine acest punct din programul politic pe care l-a propus Marcel Ciolacu, care candidează la şefia PSD.

Referitor la modificarea statutului în Congres şi imediata aplicare a acestuia, tot în Congres, Corlăţean a precizat că nu este un sistem inventat de social-democraţi, ci este folosit de majoritatea partidele.

„Tema modului în care se construiesc ierarhiile, elitele, modul în care se promovează resursele umane e o temă veche în societatea românească, în instituţii şi în partidele politice. Sunt un fost secretar general al PSD care lansase un proiect legat de resursele umane în partid. Sunt foarte deschis, foarte interesat, cu modestele mele puteri, să susţin un proiect de carieră şi o viziune legată de proiectele mele de carieră şi de resurse umane aşezate corect, pe bază de merite, nu pe bază de nepotisme. Nu e o temă simplă în societatea românească, eu mă bucur că PSD se angajează astăzi, prin programul politic pe care îl prezintă astăzi echipa lui Marcel Ciolacu, în această direcţie. Cu siguranţă eu voi susţine foarte puternic acest punct din proiectul respectiv”, a declarat Titus Corlăţean, întrebat despre punctul din programul politic referitor la rezolvarea problemei angajărilor în instituţiile publice pe bază de cumetrii.

Întrebat dacă acest sistem nou de alegeri pe bază de moţiune e unul potrivit, Titus Corlăţean a răspuns: „PSD nu inventează acest sistem, nu noi suntem cei care îl folosim pentru prima oară, avem camarazi, socialişti europeni, cazul socialiştilor francezi care au folosit de foarte multe ani aceste formule de platforme, de moţiuni, de program politic alternativ, sunt mai multe variante şi echipe care sunt propuse Congresului. Congresul decide. Este bine într-un partid pluralist care include foarte mulţi oameni, sunt oameni cu viziuni nu întotdeauna identice, să existe o viziune care întruneşte o susţinere majoritată, care nu exclude alte viziune. E un lucru firesc până la urmă. Astăzi PSD face ceea ce mulţi camarazi din Europa de Vest au făcut de foarte mulţi ani cu succes”.

Chestionat dacă e dezirabilă procedura de modificare a statului în Congres şi ulterior aplicarea noilor modificări, senatorul PSD a spus: „Este o procedură pe care întotdeauna noi am folosit-o şi toate partidele politice româneşti care şi-au modificat statutul în Congres, după aceea cu aplicabilitate imediată, confirmată ulterior în instanţă. E o procedură folosită larg de partidele româneşti, inclusiv de PSD. Nu văd de ce astăzi ar fi diferit sau de ce ar trebui să fie o controversă astăzi în ceea ce a funcţionat în toţi aceşti ani în România, inclusiv în PSD”.

Acesta a adăugat că „nu există altă variantă”.

„Ar însemna ca într-un Congres să fie modificat statutul şi peste câteva luni bune să facem alegeri. E nefiresc şi niciun partid din România nu a procedat în alt fel”, a explicat Corlăţean.

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă la Palatul Parlamentului, începând cu ora 10.00. Social-democraţii îşi aleg noua conducere, iar în competiţia internă pentru şefia partidului s-au înscris liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu şi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite