Surse. Varujan Vosganian, la un pas să fie mazilit din funcţia de lider de grup al ALDE din Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi aleşi ALDE au încercat să-l mazilească pe vicepreşedintele partidului, Varujan Vosganian, din funcţia de lider de grup. Nemulţumiţi de alianţa cu Ponta, mai mulţi deputaţi ALDE au votat înlăturarea lui Vosganian, însă cei loiali lui Tăriceanu au părăsit intenţionat şedinţa, motiv pentru care nu a mai fost cvorum.

Pe fondul nemulţumirilor pentru alianţa cu Victor Ponta, mai mulţi deputaţi ALDE au încercat în şedinţa de luni din Camera Deputaţilor îndepărtarea lui Varujan Vosganian din funcţia de lider de grup. Fostul ministru al Mediului, Graţiela Gabrilescu, l-a propus în locul acestuia pe deputatul ALDE de Timiş, Marian Cucşa, însă votul a fost blocat pe motiv că deputaţii ALDE loiali lui Tăriceanu au părăsit şedinţa şi nu s-a mai îndeplinit cvorum. Până la şedinţa următoare, grupul va fi condus în continuare de Varujan Vosganian.


Surse din ALDE au declarat pentru Digi24 că ar fi fost cel puţin 9 deputaţi ai partidului care ar fi votat pentru debarcarea lui Vosganian. „Partidul este împărţit, însă mulţi lideri sunt nemulţumiţi de decizia de a merge alături de Ponta. Ne pierdem identitatea liberală”, au declarat aceleaşi surse.

Marţi, la prânz, liderii ALDE au fost convocaţi pentru o şedinţă a Biroului Politic în care se va discuta situaţia partidului.

Tot mai mulţi lideri ALDE îi reproşează preşedintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, deciziile luate, printre care şi retragerea de la guvernare. Unul dintre ei, Ovidiu Silaghi, fost ministru şi apropiat al lui Tăriceanu, transmiţându-i că „metoda retragerii nu este sigură”,

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite