Tăriceanu şi-a pus partidul în cap. Lider ALDE: Cineva să-i spună că metoda retragerii nu este sigură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Tot mai mulţi lideri ALDE îi reproşează preşedintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu, deciziile luate, printre care şi retragerea de la guvernare. Unul dintre ei, Ovidiu Silaghi, fost ministru şi apropiat al lui Tăriceanu, transmiţându-i că „metoda retragerii nu este sigură”,

„Să-i spună cineva dlui Tăriceanu că metoda retragerii nu este sigură”, a declarat liderul ALDE Satu Mare, Ovidiu Silaghi, după ce a fost contactat de Mediafax pe tema retragerii lui Călin Popescu Tăriceanu din cursa pentru prezidenţiale dar şi din coaliţia de guvernare.

„O anumită repoziţionare a partidului pe scena politică va trebui să existe. Întotdeauna când există un organism statutar, deciziile trebuie luate conform documentelor statutare, cu consultări prealabile”, a afirmat şi liderul ALDE Sălaj, Caleriu Crişan.

Nemulţumirile liderilor locali ai ALDE au apărut în urma deciziilor din ultimele zile ale conducerii partidului. Preşedintele ALDE Gorj, Ion Iordache, a menţionat într-o intervenţie pentru Mediafax că nu s-a ţinut cont de discuţiile dinainte de europarlamentare şi că liderii din teritoriu au fost ignoraţi. Cât despre retragerea lui Tăriceanu din candidatura la alegerile prezidenţiale, Iordache afirmă că „e o chestiune de lipsă de respect faţă de noi. Nu se face aşa ceva”.

Astăzi, şi liderul senatorilor ALDE Daniel Zamfir a publicat un mesaj în care a criticat decizia formaţiunii sale de a ieşi de la guvernare şi hotărârea de a încheia o alianţă electorală cu Pro România.

„ALDE LA RĂSCRUCE. Am profitat de absenta mea din aceste zile pentru a incerca sa diger trecerea brusca pe care ALDE a savarsit-o in doar o saptamana de la a incerca sa dea un suflu nou guvernarii (lucru perfect intemeiat in care cred si eu) la iesirea de la guvernare si indreptarea catre o socanta fuziune cu Ponta-Tudose-si-un-limbric. Nu, evident ca nu am reusit si nu reusesc sa inteleg resorturile acestei decizii la care nu am fost parte, nu doar pentru ca am fost plecat o saptamana in vacanta nu o luna, ci pentru ca probabil fiindu-mi cunoscuta fermitatea convingerilor a fost mai bine sa fiu evitat”, a scris pe facebook Daniel Zamfir, care a subliniat că asocierea cu Victor Ponta e o problemă până şi pentru candidatura lui Mircea Diaconu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite