Surse: Şefia Resurselor umane din Ministerul Sănătăţii, preluată de o fostă consilieră a lui Sorin Grindeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul condus de Vlad Voiculescu va avea un şef al Resurselor umane, aceasta fiind un fost consilier al lui Sorin Grindeanu. FOTO Mediafax
Ministerul condus de Vlad Voiculescu va avea un şef al Resurselor umane, aceasta fiind un fost consilier al lui Sorin Grindeanu. FOTO Mediafax

Carmen Şotîngă va fi noua şefă a Resurselor umane din Ministerul Sănătăţii, după ce aceasta a fost selectată în urma recrutării realizate de instituţie, susţin surse din minister pentru „Adevărul”. Şotîngă, fostă consilieră a lui Sorin Grindeanu în perioada în care era premier, a mai lucrat în această instituţie, dar în ultimii ani a fost în mediul privat.

Petre Mitrea şi Carmen Şotîngă au fost candidaţii pentru funcţia de director al Direcţiei de resurse umane care au ajuns în etapa interviurilor. Până la urmă, Carmen Şotîngă s-a impus, după cum a scris „Adevărul”, cu toate că Petre Mitrea venea pe filieră USR-PLUS, susţin surse din instituţie pentru „Adevărul”.

Surpriza vine mai ales din faptul că noua şefă a Resurselor umane din Ministerul Sănătăţii a făcut parte şi din echipa Grindeanu, pe vremea când social-democratul era premier, dar a plecat odată cu schimbarea Guvernului condus de actualul prim-vicepreşedinte al PSD. 

În perioada 2006-2011, Carmen Şotîngă a fost director-adjunct al Direcţiei Asistenţă Medicală din instituţie. Anterior acestei funcţii Carmen Şotîngă a fost medic de Medicină generală (1988-1999), apoi funcţionară a Casei de Asigurări de Sănătate Buzău (1999-2006). După plecarea de la Ministerul Sănătăţii, în 2011, Carmen Şotîngă a lucrat ca external affairs manager la Novo Nordisk, companie farmaceutică din Danemarca, până în 2017. De altfel, pentru funcţia de la compania farmaceutică avea un salariu de circa 20.000 de lei pe lună, potrivit declaraţiei de avere de la încetarea funcţiei de consilier al premierului Grindeanu.

În aceste zile a avut loc şi selecţia pentru şefia Corpului de Control, acolo unde s-au înscris Mihalea Iamandi, Carmen Mielu, Daniela Ene şi Monica Micloş. Toate au fost respinse fie pentru că nu îndeplinesc condiţiile de vechime, fie pe cele de studii, potrivit anunţului publicat joi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite