Sex-gate în USR. Ghinea, acuzat că a îmbătat şi hărţuit o colegă de partid. Ulterior, victima s-a răzgândit

Sex-gate în USR. Ghinea, acuzat că a îmbătat şi hărţuit o colegă de partid. Ulterior, victima s-a răzgândit

Mariana Rada si Cristian Ghinea

O membră USR a lansat acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva europarlamentarului Cristian Ghinea, iar apoi le-a retras. Mariana Rada, membru USR Diaspora, a scris pe un grup intern de Facebook că liderul USR a îmbătat-o şi a pipăit-o la un eveniment al partidului. Ulterior, femeia a negat afirmaţiile, dar i-a reproşat liderului Dan Barna că nu a avut nicio reacţie.

În prima postare, apărută pe grupul de Facebook „Pădurea spânzuraţilor 3.0”, Mariana Rada susţine că Ghinea i-a făcut avansuri sexuale în timpul unui eveniment organizat de partid. Ulterior, a revenit cu o declaraţie în care a afirmat că a fost o glumă pe grupul intern de Facebook.

„Incendiar-dezvăluire şocanta despre Supremus Libidinosus. La cererea specială a lui Ciprian Lupaş vă voi relata un vis de al meu. I dreamed a dream... unde Supremus Libidinosus, la o petrecere USR unde am fost invitată de un prieten, m-a invitat la nişte shot-uri. Şi în visul meu eram deja puţin obosită şi luată. Dar am acceptat provocarea Domniei Sale. Şi a urmat shot.după.shot... le.cam pierdusem şirul ce e drept. Iar Nesimporcul nu doar că mi-a pus mâna pe fund, dar mi-a şi şoptit ceva nedemn de o doamnă ca mine.cu toate că.eram singură. Nu l-am lovit, chiar şi în vis nu sunt adepta violenţei fizice. Şi foarte rar apelez la cea verbală. Norocul meu este că a apărut un cavaler negru pe un cal alb şi m-a salvat din situaţia neplăcută şi vulnerabilă în care mă aflam.

Şi când m-am trezit din vis am primit un sms de la Ghinea care m-a invitat în USR Sector 3. I-am mulţumit şi i-am zis că intru la sectorul 5. Nu era un vis evident. Cavalerul negru e Adrian Dinu. Şi să vedem cine ghiceşte cine e Supremus Libidinosus”, arată Mariana Rada, într-o postare făcută pe grupul intern al USR „Pădurea Spânzuraţilor 3.0”.

Un coleg de la USR Ialomiţa a întrebat-o la comentariile de la postarea sa dacă este Cristian Ghinea cel care ar fi hărţuit-o, iar ea îi răspunde „evident”.

Într-o a doua postare pe grupul „Pădurea Spânzuraţilor 3.0”, Mariana Rada anunţă că şi-a şters relatările iniţiale care făceau referire la acuzaţiile de hărţuire sexuală împotriva lui Cristian Ghinea, însă îi reproşează europarlamentarului că nu a avut o reacţie pe subiect.

Ea mai reproşează că Biroul Naţional al USR nu s-a autosesizat cu privire la acest caz şi îi transmite liderului Dan Barna să îi fie ruşine.

„Pădureni, Am şters postarea cu libidinosul. Nu ştiu câţi din voi realizează cât de greu este pentru o femeie să recunoască public (cum este acest grup) că a fost hărţuită sexual. Pentru cine nu înţelege termenul de hărţuire, îl invit la dicţionar. Mi-e silă să citesc comentarii de genul: tu ai provocat, e vina ta, dar de ce ai tăcut atâta timp, dar de ce tocmai acum în campanie, libidinosul nu bea niciodată shot-uri, e adevărat? Chiar e el? ... lista poate continua. Cred că s-au făcut printscreenuri care pot fi făcute public, în afara USR. Fiecare dintre noi îşi asuma responsabilitatea şi consecinţele acţiunilor sale. Dacă nesimţitul mă va da în judecată pe diverse motive, va fi alegerea lui”, a explicat Mariana Rada.

Aceasta a mulţumit celor care au crezut relatările pe care le-a făcut, atât femeilor, cât şi bărbaţilor pentru faptul că au crezut-o şi i-au oferit sprijin legal, în cazul în care decide să aibă acţiuni legale în acest sens.

„Mulţumesc femeilor care: au citit, reacţionat cumva şi mai ales celor care şi-au arătat simpatia şi empatia. Mulţumesc bărbaţilor pentru suportul moral. Nu ştiţi cât de mult contează pentru o femeie să fie crezută, înţeleasă şi mai ales să i se ofere suport în caz că decide să acţioneze legal. Ruşine femeilor care nu mă cred. Ruşine femeilor care ar putea face ceva. Ruşine Gabriela Dan care mi-a scris în privat. Ruşine Gabriela Ferguson care nu răspunde. Ruşine Ghinea care nu răspunde. Ruşine BN care nu se autosesizează. Ruşine băieţeilor care m-au jignit profund. Ruşine Dan Barna care e preşedinte de partid azi. Eu nu merg public, nici pe Poiană, nici în afara USR cu această informaţie”, a conchis Mariana Rada.

Ulterior, Mariana Rada a confirmat că este vorba despre Cristian Ghinea. După un timp, femeia a anunţat că a şters postarea şi a transmis următorul mesaj:

Dragii mei, Regret că spusele mele pe un grup intern de glume au fost preluate de presa de scandal. Doresc să-mi prezerv intimitatea şi viaţa privată, consider că persoana care a dat postarea mea presei a făcut un gest josnic şi nu voi da niciun amănunt în plus. Vă mulţumesc de înţelegere, Mariana”, a scris mai scris femeia. 

Până la publicarea acestei ştiri Cristian Ghinea nu a putut fi contactat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: