Ramona Mănescu a demisionat din ALDE şi s-ar putea înscrie în PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei patru miniştri ALDE a decis să nu demisioneze din Guvernul Dăncilă, preferând în schimb să părăsească partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Este vorba despre ministrul de Externe, Ramona Mănescu, singurul ministru ALDE care a rămas în Guvern, nefiind exclus, potrivit unor surse citate de Mediafax, să se înscrie în PSD. 

Imediat după ce ALDE a stabilit luni ieşirea de la guvernare şi alianţa cu Pro România, Ramona Mănescu a anunţat, la Digi 24, că va rămâne ministru de Externe, chiar dacă ALDE a decis să retragă toţi miniştrii din Guvern.

Mănescu a mai spus marţi că nu va intra în PSD.

„Am înţeles poziţia ALDE, o respect, dar fiecare îşi alege calea. Eu îmi asum să rămân în continuare în Guvern până când se clarifică situaţia. Pentru România trebuie luate nişte decizii care ne vor afecta pe următorii cinci ani. Îmi asum să pierd eu la nivel politic intern, dar să nu piardă România pe termen lung“, a spus Ramona Mănescu la Digi 24.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că vede decizia Ramonei Mănescu de a rămâne în Executiv ca pe o greşeală politică.

Miniştrii ALDE au demisionat după şedinţa de guvern de marţi, ca urmare a deciziei luate de partid privind ieşirea de la guvernare. Şi-au depus demisia Graţiela Gavrilescu -ministrul Mediului, Viorel Ilie - ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul şi Anton Anton - ministrul Energiei.  Demisiile au fost înregistrate la Secretariatul General al Guvernului, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.  

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis cine vor fi miniştri care vor prelua interimar cele trei portofolii. Este vorba de Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Radu Oprea la ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite