PSD Prahova reclamă „împărţirea discreţionară, pe criterii politice”, a fondurilor distribuite de Guvern pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap

PSD Prahova reclamă „împărţirea discreţionară, pe criterii politice”, a fondurilor distribuite de Guvern pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu PSD FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

PSD Prahova reclamă alocarea pe criterii politice, de către Guvern, a fondurilor pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi a drepturilor asistenţilor personali, susţinând că 27 dintre cele 104 localităţi ale judeţului nu au primit fonduri pentru astfel de cheltuieli, iar toate  sunt conduse de primari care nu sunt membri PNL. PSD cere Avocatului Poporului să se sesizeze cu privire la acest aspect.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, premierului interimar Nicolae Ciucă, Prefecturii şi prefectului judeţului Prahova, PSD Prahova susţine că "Guvernul liberal a lăsat 27 dintre cele 104 localităţi prahovene fără fonduri pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi a drepturilor asistenţilor personali” şi că nici cele două oraşe şi nici cele 25 de comune care nu au primit fonduri pentru astfel de cheltuieli nu sunt conduse de edili liberali.
 
"Sunt, astfel, evidente reaua voinţă şi discriminarea la care sunt supuşi oamenii cu probleme grave de sănătate, care nu au nicio vină că primarul localităţii lor de domiciliu nu este liberal! Prin urmare, vă solicităm ca, de urgenţă, să repartizaţi sumele necesare pentru plata drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav şi a indemnizaţiilor lunare ale persoanelor cu handicap grav şi unităţilor administrativ-teritoriale omise în cadrul şedinţei din data de 4 decembrie a Guvernului Orban”, se arată în scrisoarea deschisă care este semnată de preşedintele PSD Prahova şi de parlamentarii PSD din acest judeţ. 
 
Aceştia acuză că fondurile au fost distribuite "discreţionar” şi cer Avocatului Poporului să se sesizeze.
 
"Solicităm Instituţiei Avocatul Poporului să se sesizeze în acest caz, în care vorbim foarte clar despre o împărţire discreţionară, pe criterii politice, a fondurilor aflate la dispoziţia Guvernului, în detrimentul beneficiarilor drepturilor respective, stabilite prin lege!” adaugă semnatarii scrisorii deschise.
 
Conform sursei citate, în această situaţie se află oraşele Breaza şi Boldeşti-Scăeni şi comunele Bătrâni, Blejoi, Călugăreni, Chiojdeanca, Cosminele, Drăgăneşti, Fântânele, Fulga, Gherghiţa, Jugureni, Măgureni, Olari, Păcureţi, Podenii Noi, Poienarii Burchii, Râfov, Sângeru, Şoimari, Şotrile, Starchiojd, Ştefeşti, Talea, Tătaru, Telega şi Vadu Săpat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările