PMP acuză PNL de presiuni asupra candidaţilor locali la alegerile parţiale. Partidul avertizează că va apela la instituţiile judiciare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedinte PMP Cristian Diaconescu FOTO Cristian Diaconescu / PMP /Captură
Preşedinte PMP Cristian Diaconescu FOTO Cristian Diaconescu / PMP /Captură

PMP a transmis un mesaj adresat premierului Florin Cîţu şi preşedintelui PNL Ludovic Orban prin care atrage atenţia că membrii PMP sunt presaţi de reprezentanţi ai administraţiilor locale PNL să renunţe la candidaturile pentru alegerile din 27 iunie.

„Domnule Preşedinte Ludovic Orban

Domnule Prim-Ministru Florin-Vasile Cîţu

Am primit semnale credibile de la organizaţiile Partidului Mişcarea Populară din ţară, conform cărora candidaţii PMP la alegerile parţiale, care vor avea loc în data de 27 iunie 2021, sunt supuşi unor presiuni inadmisibile pentru a renunţa la candidaturi, demersuri iniţiate de reprezentanţi ai administraţiei locale din PNL. Puteţi să vă informaţi, dacă nu aţi făcut-o deja, în legătură cu “activităţile” unor primari, directori numiţi în Instituţiile publice precum şi ale unui parlamentar al cărui nume nici nu contează, din judeţul Hunedoara ( comunele Sarmizegetusa şi Romos) vizând determinarea unor candidaţi ai Partidului Mişcarea Populară să nu participe la alegeri”, a transmis PMP pe Facebook. 

Partidul a avertizat că va apela la Instituţiile Judiciare în „absenţa unor demersuri” pentru „revenirea la decenţă”, privind alegerile locale parţiale care vor avea loc în data de 27 iunie. 

„Exemplele sunt mai multe şi situaţia este critică. În absenţa unor demersuri privind revenirea la decenţă, vă precizăm că urmatoarea noastră sesizare va fi facută către Instituţiile Judiciare ale Statului Român. Primiţi, vă rog, domnule Preşedinte şi domnule Prim-Ministru asigurarea distinsei mele consideraţiuni”, a mai transmis partidul.  

Pe 27 iunie, vor avea loc alegeri parţiale în 30 de oraşe şi comune din România. Luna trecută a fost adoptată hotărârea de Guvern pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor locale parţiale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite