Orban: Noroc că s-a amânat Brexitul. Guvernele PSD ar fi lăsat toţi cetăţenii britanici în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul desemnat Ludovic Orban acuză că Guvernul României este singurul executiv din Uniunea Europeană care nu a dat o ordonanţă de urgenţă prin care să reglementeze situaţia cetăţenilor britanici care se află pe teritoriul ţării. Orban a apreciat, în acest context, că este "un semnal extrem de prost" pentru companiile care ar fi interesate să îşi relocheze afacerile în România.

„Noroc că s-a amânat Brexitul, pentru că dacă Brexitul ar fi avut loc la 31 octombrie, aşa cum era prevăzut iniţial, guvernele PSD ar fi lăsat toţi cetăţenii britanici în aer, pentru că aveau obligaţia de a emite ordonanţă de urgenţă, aşa cum au emis toate celelalte 27 de state europene, care să reglementeze situaţia cetăţenilor britanici după Brexit, dar Guvernul PSD nu a făcut lucrul asta, deşi i s-a solicitat în repetate rânduri şi a promis lucrul asta”, a afirmat, vineri, la Piteşti, Ludovic Orban.
 
El a adăugat că aceasta este "bătaie de joc faţă de români, bătaie de joc faţă de toţi partenerii noştri europeni şi asta în condiţiile în care, gândiţi-vă, odată cu Brexitul, România poate deveni o ţintă a multor investiţii care vor să se relocheze".
 
„Ce semnal le dăm noi englezilor sau investitorilor, care ar vrea să investească în România? Le dăm un semnal extrem de prost, arătând că noi nu suntem capabili şi nu ne interesează să le rezolvăm problemele rezidenţilor britanici. Cu asta s-a ocupat PSD-ul!", a afirmat Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite