Orban va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile: Am încredere că va exista o majoritate în Parlament care să înţeleagă că nu pot pune în pericol viaţa românilor

Orban va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile: Am încredere că va exista o majoritate în Parlament care să înţeleagă că nu pot pune în pericol viaţa românilor

Marcel Ciolacu şi Ludovic Orban coabitează

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, nu 15 aşa cum a solicitat PSD, declarându-se încrezător că va exista în Parlament o majoritate care să înţeleagă ”că nu pot pune în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Vom cere stare de alertă pentru 30 de zile”, a anunţat Orban, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Întrebat care este planul în cazul în care starea de alertă nu va fi votată de Parlament, Orban a afirmat: ”Am încredere că va exista o majoritate în Parlament care să înţeleagă nevoia prelungirii stării de alertă şi care să înţeleagă că nu pot pune în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”.

Premierul a precizat că nu a avut ”nicio discuţie cu cei din PSD”.

În şedinţa BPN, Gabriela Firea a susţinut că PSD nu trebuie să accepte sub nicio formă prelungirea stării de alertă. În schimb, Marcel Ciolacu a avertizat că partidul ar putea pierde electoral dacă numărul  de noi îmbolnăviri va exploda pe timpul relaxării. Replica Gabrielei Firea: ”Guvernul Orban decontează, nu PSD!”, susţin surse din conducerea PSD pentru Adevărul. PSD a amânat decizia până luni, tot la presiunea Gabrielei Firea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările