Ministrul Energiei nu vrea plafonarea preţului electricităţii, cum propune Firea: „O măsură prin care PSD a cauzat cele mai mari probleme în acest domeniu”

Ministrul Energiei nu vrea plafonarea preţului electricităţii, cum propune Firea: „O măsură prin care PSD a cauzat cele mai mari probleme în acest domeniu”

Virgil Popescu, ministrul Energiei. FOTO: News.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reacţionat după ce Gabriela Firea a propus convocarea unei sesiuni extraordinare în care să se ia în calcul plafonarea preţului energiei electrice. Popescu susţine că social-democrata propune o măsură prin care PSD a cauzat mari probleme în domeniul energiei electrice. Ministrul a subliniat că preţul energiei electrice din România este printre cele mai mici din Europa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Virgil Popescu a transmis că Gabriela Firea propune aceeaşi măsură prin care social-democraţii „au cauzat cele mai mari probleme în domeniul energiei”, spunând că PSD de fapt nu a plafonat preţul, ci a obligat producătorii de energie electrică să vândă mai ieftin furnizorilor, prin OUG 114, lucru care nu s-a întâmplat. 
 
„Nu mi-a venit să cred când am văzut mai devreme că doamna senator PSD Gabriela Firea propune plafonarea preţului la energie electrică! Revine şi propune aceeaşi măsură prin care cei de la PSD au cauzat cele mai mari probleme domeniul energiei, pentru care tragem ponoasele şi în prezent! Ca să fie clar pentru toată lumea: PSD nu a plafonat preţul, ci a dat celebra OUG 114, prin care, practic, a obligat producătorii români de energie electrică să vândă ieftin furnizorilor. Însă, din păcate, furnizorii NU au scăzut preţurile. Ba mai mult chiar, din cauza OUG 114, energia electrică în România ajunsese să fie mult mai scumpă decât în restul Europei”, a scris ministrul miercuri, pe Facebook.
 
Ministrul Energiei a reamintit că liberalizarea pieţei de energie electrică s-a făcut începând cu 1 ianuarie, după ce în luna iulie a anului 2020 s-a liberalizat piaţa gazelor naturale, explicând că aceste termene au fost decise în urma negocierilor cu Comisia Europeană după ce, „din cauza OUG 114 (dată de cei de la PSD), România a avut infringment”. De asemenea, Virgil Popescu a mai spus că preţul energiei electrice din România este printre cele mai mici din Europa.
 
„Prin liberalizarea pieţei de energie cetăţenii au posiblitatea să îşi aleagă cea mai bună ofertă pentru nevoile lor. Dacă furnizorii nu vor avea clienţi, sunt convins că îţi vor revizui ofertele. Românii trebuie să ştie că în momentul de faţă preţul energiei electrice în România este printre cele mai mici din Europa. (...) De asemenea, consumatorii vulnerabili vor fi protejaţi. Legea se află în procedură parlamentară la Camera Deputaţilor şi am încredere că va fi adoptată cât mai curând”, a conchis ministrul.
 
Ulterior, Gabriela Firea acuzase că preţurile pentru energia electrică „au explodat”, motiv pentru care a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare în care să se discute plafonarea preţurilor în acest sector.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările