UPDATE Deputaţii amână votul în cazul lui Ion Diniţă (PC): „Niciun indiciu nu semnifică privarea mea de libertate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PC, Ion Diniţă
Deputatul PC, Ion Diniţă

Camera Deputaţilor nu a întrunit cvorumul necesar pentru a decide dacă încuviinţează reţinerea deputatului PC, Ion Diniţă, implicat în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu. Şedinţa a fost amânată până săptămâna viitoare.

UPDATE Deputaţii nu au reuşit să se strângă astăzi pentru a întruni cvorumul necesar începerii şedinţei. Deputaţii sunt aşteptaţi să mai încerce şi săptămâna viitoare. Între timp, Ion Diniţă, beneficiază în continuare de imunitate şi nu poate fi reţinut până la decizia Camerei Deputaţilor. „Având în vedere aceste chestiuni care sunt strict legate de incompatibilităţi, cereri de ridicare a imunităţii, de arestare preventivă şi cele stabilite de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor de astăzi, convoc plenul Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare, luni, la ora 15.00“, a spus Zgonea.

În 14 octombrie, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz negativ pentru încuviinţarea reţinerii deputatului conservator Ion Diniţă.

Vicepreşedintele comisiei Ciprian Nica a precizat că 9 voturi au fost ”pentru” încuviinţarea reţinerii şi a arestării, 13 voturi au fost ”împotrivă”, iar un vot a fost anulat. El a arătat că în cazul arestării erau necesare cel puţin 14 voturi pentru sau împotrivă, adică jumătate plus unul din numărul total al membrilor comisiei.

”Nu a fost întrunit numărul necesar de voturi privind arestarea domnului Diniţă”, a spus Nica, cel care a condus şedinţa Comisiei juridice.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă - acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Solicitarea DNA va fi înaintată Parchetului instanţei supreme, care o va transmite Minsterului Justiţiei, pentru ca acesta să o înainteze Camerei Deputaţilor, în vederea obţinerii avizului.

Potrivit procurorilor, cercetarea în stare de libertate a lui Diniţă prezintă pericol pentru ordinea publică, pericol derivat din modalitatea şi împrejurările săvârşirii infracţiunilor, întinderea în timp a activităţii infracţionale, urmarea produsă (consecinţe deosebit de grave) şi calitatea publică a persoanelor implicate în activitatea infracţională cercetată în cauză, care generează un mare impact în rândul opiniei publice cu privire la modalitatea în care unele persoane având funcţii de demnitate publică, înţeleg să îşi exercite funcţia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite