Iohannis: Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia, discutăm pe oportunităţi politice

Iohannis: Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia, discutăm pe oportunităţi politice

FOTO Inquam Photos/George Călin

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că nu a cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia. „Dacă voi cere vreodată demisia unui guvern, veţi auzi de la mine”, a adăugat preşedintele.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu am cerut Guvernului sau premierului în niciun fel demisia, noi discutăm pe oportunităţi politice. Dacă voi cere vreodată demisia unui guvern, veţi auzi de la mine”, a declarat preşedintele după două zile de în care a avut întrevederi cu premierul sau cu premierul şi cu miniştri ai Cabinetului Orban.

De asemenea, preşedintele a anunţat că Guvernul va promova în scurt timp o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi, fără a preciza forma în care această lşegislaţie va fi promovată.

Şeful statului a vorbit şi despre situaţia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, spunând că funcţionarea acesteia va trebui reglementată printr-o lege care va fi supusă dezbaterii în Parlament.

El a precizat că opţiunea pentru Ordonanţa de Urgenţă în acest caz este exclusă tocmai ca rezultat al referendumului privind justiţia.

Iohannis a reluat argumentele privind necesitatea alegerilor anticipate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: