Iohannis i-o întoarce lui Barna: Poate mă lămureşte la consultări care-i treaba cu prafurile

Iohannis i-o întoarce lui Barna: Poate mă lămureşte la consultări care-i treaba cu prafurile

FOTO Mediafax Andreea Alexandru

Preşedintele Klaus Iohannis i-a dat o replică luni seară liderului USR Dan Barna, după ce acesta a declarat recent că „praful de stele” de pe umerii şefului Statului şi ai premierului desemnat Ludovic Orban „s-a risipit”. „Poate mă lămureşte respectivul politician când ne vedem data viitoare la consultări care este treaba cu prafurile”, a replicat Iohannis.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul USR Dan Barna a declarat recent într-o declaraţie de presă că asistăm la un „poker politic” şi că „praful de stele” de pe umerii lui Klaus Iohannis şi ai lui Ludovic Orban „s-a rispit”, iar PNL dă dovadă de aroganţă.
 
Întrebat luni seară despre o posibilă coagulare a unei majorităţi alături de USR, în contextul afirmaţiei lui Barna, Klaus Iohannis i-a transmis acestuia din urmă să-l „lămurească” data viitoare când se întâlnesc „care e treaba cu prafurile”.
 
„Nu ştiu care e treaba cu praful, dar poate mă lămureşte respectivul politician când ne vedem data viitoare la consultări care este treaba cu prafurile. Este clar că suntem într-o situaţie politică complicată. Este clar, pe de altă parte, că ţara este guvernată şi Parlamentul poate legifera, însă mi s-ar părea foarte riscant să perpetuăm acest interimat până în decembrie. Repet, întoarcerea la electorat este soluţia democratic corectă şi legitimă, însă ea nu se poate realiza doar prin voinţa Preşedintelui, ea se poate realiza atunci când întreaga conjunctură politică este de aşa natură”, a declarat Klaus Iohannis.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: