Iohannis, despre Republica Moldova: Este un stat captiv, primeşte energie din Rusia si Transnistria. Putem ajuta cu finanţări. Nu sunt date privind ameninţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizită Maia Sandu - Klaus Iohannis - 23 nov 2021 / FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a atras atenţia asupra situaţiei Republicii Moldova, explicând că statul vecin primeşte energie doar din două surse, din Rusia şi din Transnistria. O altă problemă este reprezentată de fluxul de refugiaţi, a mai arătat şeful statului, argumentând că România poate să ofere sprijin economic şi energetic Republicii Moldova.

„Nu sunt justificate îngrijorările la ţara noastră, asta am spus înainte. Românii pot sta liniştiţi. România este în siguranţă. Este apărată de cea mai mare Alianţă, dar nici îngrijorările legate de Moldova nu au o justificare. Nu există niciun fel de date, în afară de speculaţii în media că Moldova ar fi ţinta vreunui atac sau ar fi planificată o acţiune care priveşte Moldova”, a spus preşedintele.

În cazul Republicii Moldova, şeful statului a explicat că problemele "vin din numărul mare de refugiaţi, din slăbiciunea economică şi din situaţia energetică. (...) Moldova este stat captiv, primeşte energie doar din două surse, din Rusia şi din Transnistria şi cam acestea sunt problemele Moldovei”. 

„Aici putem să ajutăm cu finanţări, cu transfer de energie şi cu sprijin pentru economia Moldovei, dar dincolo de asta nu avem, la momentul acesta, când vorbim, niciun fel de date că ar exista alte ameninţări”, a mai mai completat preşedintele. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite