Firea, plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan: „Îi atârnă în cârcă răspunderea de a genera un focar de COVID-19 la sediul PMB”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan, edilul Capitalei. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Nicuşor Dan, edilul Capitalei. FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea anunţă că s-a depus o plângere penală împotriva lui Nicuşor Dan, după ce a „înghesuit” 21 de consilieri generali într-o cameră de 20 de metri pătraţi, timp de 10 ore, la şedinţa CGMB din 26 februarie. Ulterior, unul dintre consilieri a fost testat pozitiv cu coronavirus. Social-democrata acuză DSP Bucureşti de „incompetenţă”, pentru că nu a demarat o anchetă epidemiologică.

În relatarea faptelor, Gabriela Firea îi acuză şi pe prim-ministrul Florin Cîţu, pe ministrul Sănătăţii, dar şi pe ministrul de Interne, împreună cu toţi cei aflaţi în poziţii cheie, de faptul că nu le pasă de români şi că nu iau decizii care „nu corespund intereselor lor politice”.

„Dacă nu ar fi tragică, situaţia pe care v-o prezint ar merita să fie transpusă într-un film sau o piesă de teatru de geniul unui nou Caragiale.

Astfel, în data de 26 februarie, 21 de consilieri generali PSD au participat la o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, organizată în condiţii care au încălcat toate prevederile în vigoare privind zădărnicirea combaterii bolilor. Primarul General a decis să îi înghesuie pe aceşti consilieri generali într-o cameră de 20 de mp, unde au stat peste 10 ore. Surpriza a venit zilele următoare, când unul dintre consilierii generali prezenţi a fost confirmat pozitiv la infecţia cu COVID-19.

Nu vorbim aici despre inconştienţa sau caracterul Primarului General, care s-a răzbunat pe consilierii cu care este în opoziţie. Pentru faptele sale va plăti, există deja o plângere penală în acest sens. Îi atârnă în cârcă şi răspunderea de a genera un focar de COVID-19 la sediul PMB.

Vorbim despre incompetenţa, deprofesionalizarea, fuga de răspundere a conducerii DSP Bucureşti! Şi, în acelaşi timp, este vorba despre responsabilitatea şi asumarea ministrului Sănătăţii, a ministrului de Interne şi a premierului, precum şi a tuturor celor care, în aceste momente, se află în acele poziţii-cheie în care iau decizii de viaţă şi de moarte pentru români. Sau nu le iau. Pentru că nu le pasă sau nu corespund intereselor lor politice

Faptele sunt următoarele:

Luni, 1 martie, consilierul general confirmat pozitiv a fost sunat de DSP şi a explicat, din proprie iniţiativă, condiţiile în care s-a întâlnit cu colegii săi la sediul PMB. Repet, 21 de persoane, peste 10 ore, în 20 de metri pătraţi.

Orice copil ştie, după acest an de pandemie, că cei 20 de consilieri generali sunt consideraţi, din acel moment, contacţi ai persoanei confirmate, că ei ar fi trebuit să fie sunaţi de DSP, că ar fi urmat o anchetă epidemiologică.

Credeţi că s-a întâmplat aşa ceva? Nu! A trecut de atunci o săptămână şi, doar două dintre aceste 20 de persoane, respectiv persoana confirmată şi încă un coleg, au fost sunate de reprezentanţii DSP. Deşi informaţia este publică, există declaraţii, fotografii, filmări în acest sens…

Şi nu, nu s-a sesizat nici Poliţia, că doar nu era un chef cu manelişti transmis în direct…Iar DSP, după cum ştim cu toţii, se deplasează cu toţi angajaţii pe care îi are la Parlament şi face peste 300 de teste PCR pe bandă rulantă doar când este vorba de un deputat PNL (Vergil Chiţac), care a intrat în contact cu colegii săi (parlamentari, premierul de atunci Orban, întregul Cabinet, consilierii miniştrilor), aşa cum s-a întâmplat în martie 2020…Fix acum un an….

Din proprie iniţiativă, ceilalţi consilieri au sunat sau au trimis emailuri către DSP în care au explicat că au stat în sală, mai multe ore, cu colegul lor confirmat pozitiv. De asemenea, acesta a sunat, tot din proprie iniţiativă, la DSP şi le-a oferit lista colegilor săi, pentru că de întrebat, nu l-a întrebat nimeni….

Conştiincioşi şi din nou din proprie iniţiativă, toţi cei 20 de consilieri generali şi-au limitat ieşirile din casă şi s-au testat, pe cheltuiala lor, pentru a nu pune în pericol viaţa altora. Şi-au făcut propriile anchete, şi-au luat măsurile pe care le-au considerat necesare. Şi, în tot acest timp, au sunat din nou la DSP, din nou din proprie iniţiativă.

Aici ne afundăm în tragicomedie, pentru că au fost anunţaţi că nu sunt contacţi întrucât nu apar în baza de date! Asta în condiţiile în care colegul lor a dat lista cu toţi cei prezenţi, pentru 10 ore, într-o camera de 20 de metri pătraţi…

Mă întreb, domnule ministru de Interne, dacă nu ar fi avut conştiinţă sau dacă ar fi fost mai puţin cunoscători ai legislaţiei, toate aceste persoane, contacţi şi posibili purtători ai bolii, ar fi putut să meargă la şcoală, la cumpărături, la biserică, cu mijloacele de transport în comun? Ar fi putut!

Nimeni nu i-a oprit, nimeni nu le-a dat nici măcar un sfat şi nu i-a întrebat de sănătate. Nici atunci, nici până azi…

Mă întreb, domnule ministru al Sănătăţii, dacă DSP a făcut o anchetă la sediul PMB, pentru că aceşti consilieri generali s-au întâlnit sau au discutat cu mulţi funcţionari în ziua respectivă. Şi nu e vorba de 2,3,4 contacţi, ci de 20!!!

Mă întreb, domnule prim-ministru, dacă cei din conducerea DSP se ocupă la fel de profesionist de toate cazurile sau, poate, consilierii generali PSD au un tratament special, din cauza culorii lor politice?

Toate aceste întrebări sunt însă în responsabilitatea dvs, domnilor! Trimiteţi corpul de control la DSP Bucureşti şi verificaţi cum a fost gestionat această situaţie! Luaţi măsurile care se impun!

Este responsabilitatea dumneavoastră. Pentru că protejarea sănătăţii românilor nu are culoare politică!", precizează Gabriela Firea într-un comunicat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite