Doi europarlamentari PSD au votat în favoarea Rusiei o rezoluţie la Bruxelles. Unul dintre ei va fi din nou pe lista PSD pentru europarlamentare

Doi europarlamentari PSD au votat în favoarea Rusiei o rezoluţie la Bruxelles. Unul dintre ei va fi din nou pe lista PSD pentru europarlamentare

Gabriela Zoană i-a luat locul Vioricăi Dăncilă în PE

Parlamentul European a votat, marţi, o rezoluţie în care se afirmă că UE trebuie să impună sancţiuni suplimentare în cazul în care Rusia continuă să încalce dreptul internaţional. Dintre europarlamentarii români, Doru Frunzulică şi Gabriela  Zoană s-au opus acestei rezoluţii, scrie analistul Sorin Ioniţă pe Facebook. Gabriela Zoană, care a înlocuit- pe Viorica Dăncilă la Bruxelles, va prinde din nou lista PSD la euroalegeri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţial, mai erau patru europarlamentari români din grupul social-democrat - Maria Grapini, Dan Nica, Claudia Ţapardel şi Andi Cristea - care au votat în favoarea Rusiei, dar, ulterior, şi-au schimbat votul. Cei patru apar la „Corecţii”, arată Sorin Ioniţă.

În rezoluţie se mai afirmă că „proiectul Nord Stream 2 întăreşte dependenţa UE faţă de aprovizionarea cu gaze ruseşti, ameninţă piaţa internă a UE şi nu este în concordanţă cu politica energetică a UE sau cu interesele sale strategice şi, prin urmare, trebuie oprit”.

PE solicită Rusiei să ”restabilească integritatea teritorială a Ucrainei”. Rezoluţia a fost votată cu 402 voturi pentru, 163 împotrivă şi 89 de abţineri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: