Dacian Cioloş îi dă ultimatum lui Nicuşor Dan: Dacă nu se înţelege cu Vlad Voiculescu, vor decide conducerile USR şi PLUS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, le-a dat marţi un ultimatul candidaţilor USR şi PLUS la Primăria Bucureşti să găsească o soluţie pentru a decide candidatul alianţei până la finalul săptămânii.

Dacian Cioloş intervine în cadrul negocierilor purtate între Vlad Voiculescu, propunerea PLUS pentru Primăria Capitalei, şi Nicuşor Dan, propunerea USR Bucureşti pentru Primăria Bucureştiului, precizând că, în cazul în care cei doi nu ajung la o înţelegere în ceea ce priveşte modul de desemnare al candidatului Alianţei USR-PLUS pentru Bucureşti, vor interveni conducerile centrale ale celor două partide. 

„Dacă Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu nu găsesc soluţia până la sfârşitul săptămânii, atunci săptămâna viitoare vom decide în birourile politice ale USR şi PLUS”, a anunţat Cioloş la Digi24, potrivit G4Media.

Negocieri Vlad Voiculescu - Nicuşor Dan

Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru funcţia de primar general al Capitalei, afirmă că a discutat mai mult de două ore cu Nicuşor Dan pentru a forma o „echipă pentru Bucureşti” şi că i-a propus acestuia să semneze un protocol politic în care să stabilească ariile de responsabilitate ale fiecăruia în tandem, indiferent dacă va ocupa funcţia de primar sau viceprimar.”

„Nicuşor nu a dorit în acest moment. Continuăm însă discuţiile în această săptămână. A rămas să lămurim cum se va alege cine va candida pentru funcţia de primar. Cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare”, spune Voiculescu.

La rândul său, Nicuşor a venit cu un plan propriu privind desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei. 

„Astăzi mai fac un pas şi vin cu o propunere clară de acţiuni şi un calendar, pentru ca în maximum cinci săptămâni de azi înainte să avem stabilit candidatul comun.

1. 25 februarie-8 martie: realizarea a trei dezbateri la trei televiziuni cu audienţe relevante pe Municipiul Bucureşti. Formatul dezbaterilor şi moderatorul-jurnalist să fie stabilite în primele zile ale săptămânii următoare, în comun, de echipele noastre.

2. În paralel cu dezbaterile televizate, constituirea unei echipe de sociologi de prestigiu, independenţi, agreaţi de ambele părţi, care să determine cea mai relevantă metodologie, transparentă şi auditabilă de sondare a publicului bucureştean. De asemenea, această echipă ştiinţifică va propune casele de sondaje din care să o alegem împreună pe cea care va conduce cercetarea sociologică.

3. 9-29 martie: realizarea cercetării sociologice după metodologia stabilită de echipa de sociologi agreaţi de ambele părţi şi publicarea rezultatelor.

4. 30 martie: prezentarea candidatului comun.

5. 1 aprilie: începerea strângerii de semnături.

Suntem pe ultima sută de metri şi sper din adâncul inimii că oamenii politici ai Opoziţiei vor fi de data asta de partea bucureştenilor”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite