Claudiu Tîrziu îl contrazice pe George Simion: Moţiunea de cenzură nu are cum să fie adoptată. Prin urmare, nu are rost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Tîrziu FOTO Claudiu Tîrziu / Facebook
Claudiu Tîrziu FOTO Claudiu Tîrziu / Facebook

Copreşedintele AUR, Claudiu Tîrziu, este de părere că moţiunea de cenzură anunţată de PSD nu are şanse să treacă, în timp ce Geroge Simion anunţă că reprezentanţii formaţiunii politice vor încerca să obţină susţinere şi din partea altor parlamentari. Potrivit liderului, PSD dovedea că este în opoziţie dacă părăsea plenul reunit al Parlamentului şi bloca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„AUR nu e dispus să facă jocul PSD, pentru ca acesta să-şi mascheze colaboraţionismul cu monstruoasa coaliţiei. Moţiunea de cenzură nu are cum să fie adoptată. Prin urmare, nu are rost. Dacă PSD făcea o opoziţie reală, ar fi ieşit din sală alături de AUR - aşa cum l-am şi invitat - miercuri, 26 Mai. PSD nu este în opoziţie, ci, aşa cum a fost şi anul trecut, într-o susţinere de facto a guvernului liberalo-pluseristo-udemerist. Este o anexă a PNL”, a transmis copreşedintele AUR pe Facebook. 

El a explicat că PSD nu este în opoziţie, deşi a anunţat depunerea moţiunii de cenzură. Potrivit senatorului „PSD se putea dovedi partid de opoziţie”, dacă bloca PNRR-ul şi părăsea plenul reunit alături de AUR. 

„Nu, PSD nu este în opoziţie, iar anunţata moţiune de cenzură este doar un exerciţiu de imagine al PSD, fără sorţi de izbîndă, pe care AUR nu are motive să-l susţină. PSD se putea dovedi partid de opoziţie miercuri, 28 Mai, dacă ar fi blocat PNRR-ul, pe care altminteri l-a criticat. Dar singurul partid responsabil s-a dovedit AUR”, a mai transmis liderul. 

Liderul a mai spus că partidul său a promis să nu se alieze cu partide „care au participat la dezastrul ţării în ultimele trei decenii”. 

„AUR a promis să nu se alieze cu nici un partid dintre cele care au participat la dezastrul ţării în ultimele trei decenii şi nu o va face. Aşa că PSD să lase bezelele false şi vorbele viclene, că nu ne păcăleşte. AUR e singurul partid din Parlament care le ţine partea românilor. AUR va face opoziţie îndîrjită pînă cînd majoritatea românilor se vor lămuri asupra felului în care îşi bate joc de ei şi actuala guvernare. Atunci, AUR va prelua frîiele guvernării şi va face ce e bine pentru români şi pentru România. Altă speranţă nu poate avea nici un om raţional. Dumnezeu fie cu noi”, a conchis copreşedintele AUR. 

Liderul AUR a anunţat că reprezentanţii formaţiunii politice vor încerca să obţină susţinere şi din partea altor parlamentari, în contextul în care PSD şi AUR nu au, împreună, voturile necesare căderii guvernului prin moţiune de cenzură. 

„Guvernul Cîţu trebuie să plece, neapărat, cât mai repede. AUR nu agreează jocuri de imagine fără rezultat cum încearcă să facă PSD. Miercuri în Parlament guvernarea putea fi oprită din implementarea PNRR printr-o treime din parlamentari, dar PSD a votat pentru”, a declarat vineri, pentru News.ro, deputatul George Simion.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite