Cîţu, despre situaţia din Sectorul 1: „Şi prestatorul de servicii şi primăria trebuie să îşi respecte angajamentele”

Cîţu, despre situaţia din Sectorul 1: „Şi prestatorul de servicii şi primăria trebuie să îşi respecte angajamentele”

Premierul Florin Cîţu a transmis că locuitorii Bucureştiului nu trebuie să sufere de pe urma unei dispute în instanţă. FOTO: Arhivă

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri, despre situaţia ridicării gunoiului din Sectorul 1, că până când va exista o decizie în instanţă, toată lumea, atât Romprest, cât şi Primăria de sector, trebuie să îşi respecte angajamentele şi să asigure continuitatea serviciului de salubritate.

„În primul rând, cred că este important ca toţi cei care aveau acolo contracte semnate să şi le respecte; şi de-o parte, şi de alta. Deci contractele trebuie respectate, cetăţenii Bucureştiului nu trebuie să sufere de pe urma unei dispute în instanţă. Până la o decizie în instanţă, şi prestatorul de servicii şi primăria, toată lumea trebuie să îşi respecte angajamentele. Şi după aceea vedem deciziile în instanţă”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului. 
 
El a mai spus că speră ca Garda de Mediu să îşi facă datoria cu privire la situaţia salubrizării din Sectorul 1.
 
„Bineînţeles că ceea ce vedem nu este un lucru ok. Eu sper ca Garda de Mediu să îşi facă datoria şi, dacă găseşte vinovaţi şi unde găseşte, acolo trebuie să meargă în forţă şi să amendeze. Dar în acest moment, am avut o discuţie şi cu prefectul Capitalei astăzi, lucrurile sunt puţin complicate. Nu ştiu dacă intervenţia mea în acest moment este salutară, dar este important ca să se respecte contractele - şi la prestator, şi la primărie. Sunt contracte semnate, sunt contracte în vigoare. Până la decizia instanţei, şi de-o parte şi de alta trebuie să fie respectate contractele”, a adăugat premierul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările