Ciolacu, după alegerile din Germania: Stânga are şansa de a reda o dimensiune socială. Anticipate - soluţia pentru o guvernare în ton cu restul Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu FOTO Arhivă

Preşedintele PSD Marcerl Ciolacu a transmis pe Facebook felicitări social-democraţilor germani pentru rezultatul alegerilor din Germania. Liderul este de părere că exemplul dat de alegătorii din acest stat arată „un semnal puternic pentru toate ţările UE” , revenind astfel la ideea că alegerile anticipate sunt „soliuţia” pentru România.

„Îi felicit pe Olaf Scholz şi pe social democraţii germani pentru victoria uriaşă din alegerile parlamentare federale!

Stânga are şansa reală de a conduce destinele Germaniei în următorii ani şi de a reda Europei o dimensiune socială şi umană. Asta am transmis şi când am fost la Berlin, alături de PES, pentru a-i susţine pe colegii din SPD”, a transmis şeful Social-democraţilor. 

Preşedintele PSD este de părere că „faptul că alegătorii celui mai puternic stat european cred că politicile de stânga îi pot proteja cel mai bine într-o asemenea situaţie de criză este un semnal puternic pentru toate ţările Uniunii Europene. Inclusiv pentru România, unde un guvern de dreapta, aflat în derivă, a devenit un pericol la adresa stabilităţii statului! De aceea, cred că alegerile anticipate reprezintă soluţia pentru a da României o guvernare social-democrată, în ton cu restul Europei”. 

Social-democraţii germani au obţinut majoritatea voturilor în alegerile naţionale, care au avut loc duminică, impunându-se la limită în faţa coaliţiei de centru-dreapta a Angelei Merkel în cursa care în care va fi decis cine îi va urma în funcţia de cancelar al celei mai mari economii europene. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite