Ciolacu: Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să aşteptăm ca românii să-şi piardă locurile de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu  FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Marcel Ciolacu  FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că suntem la începutul crizei şi trebuie luate măsuri pentru a nu se ajunge la concedieri sau închideri de firme. Liderul PSD a cerut câteva măsuri urgente care ar trebui luate în prima şedinţă de Guvern.

„PSD continuă să acţioneze responsabil, nu fugim şi nici nu ne ascundem! M-am întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri românesc. La fel ca cetăţenii, şi ei sunt loviţi crunt de epidemia COVID-19. Suntem doar la începutul crizei. Nu trebuie să aşteptăm ca românii să-şi piardă locurile de muncă sau ca firmele româneşti să se închidă. Trebuie să prevenim aceste lucruri”, a scris, duminică, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, câteva măsuri ar trebui luate char în prima şedinţă de Guvern, săptămâna viitoare:

„1. Măsuri economice

- Amânarea pentru 3-6 luni a plăţii contribuţiilor şi a impozitului pe venit pentru angajaţii IMM-urilor din sectoarele puternic afectate de impactul negativ al crizei coronavirus.

- Extinderea schemelor de ajutor de stat pentru IMM-uri şi acordarea unor compensaţii din sprijinul de minimis.

- Rambursarea rapidă a obligaţiilor statului către mediul privat (TVA cu control ulterior, concedii medicale, datoriile regiilor şi companiilor cu capital majoritar de stat).

2. Măsuri sociale

- Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 10 miliarde de lei, în vederea achiziţionării de medicamente, materiale şi echipamente medicale.

- Asigurarea gratuită de medicamente, materiale şi echipamente medicale, prin intermediul medicilor de familie.

- Asigurarea plăţii facturilor pentru utilităţi şi suspendarea pentru 3 luni a plăţii ratelor bancare pentru persoanele aflate în izolare/carantină”.

Ciolacu consideră că ”nu este timp de pierdut” şi îndeamnă Guvernul, instalat sâmbătă, să treacă la treabă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite