Ciolacu: Anul acesta nu se modifică nicio taxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Ilona Andrei
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Ilona Andrei

Şeful PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că propunerea introducerii impozitării progresive rămâne valabilă, explicând „acesta este trendul”, iar „România nu poate fi altfel faţă de celelalte state”. Potrivit şefului PSD, nu este însă vorba despre o modificare a Codului Fiscal anul acesta.

„Categoric. România nu poate fi altfel faţă de celelalte state. Şi Cehia a renunţat (n.r. - cota unică). Acesta e trendul”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat dacă mai este valabilă ideea impozitării progresive. 

În privinţa declaraţiilor preşedintelui României, care a afirmat că Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea şi aşa va rămâne, Ciolacu a completat: „Aşa am spus şi noi, anul acesta nu se modifică nicio taxă. Cred că anul acesta ar trebui să ne vedem de capacitatea ANAF-ului şi a Serviciului vamal (...) Avem cea mai mare evaziune din UE”. 

Şeful social-democraţilor a mai spus că, din punctul său de vedere, România va ajunge la impozitare progresivă. Nu cred (n. r. -că va fi modificat până la 1 iulie Codul Fiscal).

Chestionat cu privire la introducerea taxei de lux, Ciolacu a răspuns că „taxa de solidaritate e în Germania” şi că aceasta se află pe agenda de discuţii a Coaliţiei, completând că „trebuie făcută o raportare între taxe şi venituri”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite