Apel la 112 de la pupitrul Senatului. Poliţia a fost chemată în Parlament, după ce Diana Şoşoacă a refuzat să poarte mască

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diana Şoşoacă în Parlament FOTO Arhivă
Diana Şoşoacă în Parlament FOTO Arhivă

O senatoare PNL a apelat la 112 pentru a chema Poliţia, după ce Diana Şoşoacă a refuzat să poarte mască de protecţie în Parlament, conform măsurilor pentru combaterea pandemiei de Coronavirus.

UPDATE:

Poliţia Română a transmis că va comunica cu structura de Afaceri Interne a Senatului, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei, după ce un apel la 112 a fost dat chiar de la pupitrul Senatului. 

„Astăzi, 22 noiembrie a.c., în jurul orei 15:15, a fost sesizat prin apel 112 faptul că la o şedinţă a Senatului  nu sunt respectate prevederile Legii55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în sensul că sunt persoane care nu poartă masca de protecţie. Poliţişti din cadrul Secţiei 17 relaţionează cu structura de Afaceri Interne a Senatului României, în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a transmis Poliţia Română. 

***

Senatoarea care a apelat la numărul unic de urgenţă este Nicoleta Pauliuc, membru al Senatului din 2016. 

„Înţeleg că sunt colegi care sunt deasupra legii. Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de cetăţeni, asta este democraţia. Cum putem noi să le cerem românilor  să respecte legea, când colegii nu o fac? Stimaţi colegi, medicii poartă mască 12 ore pe zi şi nu au făcut apel la drepturi constituţionale. Stimată colegă, dacă astăzi nu vă conformaţi legii pe care noi o aprobăm, daţi-mi voie să apelez la instituţiile statului pentru că prin astfel de atitudini nu faceţi nimic altceva decât să instigaţi la nerespectarea legii”, a spus Nicoleta Pauliuc, după care a sunat la 112 de la pupitrul Senatului.

Ea i-a transmis locaţia sa interlocutorului de la telefon, adăugând „vă solicităm prezenţa instituţiilor statului pentru a constata că nu se respectă Legea”. 

Nicoleta Pauliuc este la al doilea mandat de senator din partea PNL. Ea a intrat în PNL pe lista PNL Ilfov.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite