Angelica Fădor: România demarează cel mai ambiţios plan de dezvoltare economică din ultimii 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angelica Fădor, vicepreşedintă a Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor. FOTO Arhivă personală
Angelica Fădor, vicepreşedintă a Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor. FOTO Arhivă personală

Angelica Fădor, vicepreşedintă a Comisiei de administraţie din Camera deputaţilor, a atras atenţia că prin noul buget Guvernul Cîţu încearcă să pună accent pe investiţii şi a punctat faptul că o parte din banii PNRR vor fi destinaţi conectării la gaze a gospodăriilor din România.

„Anul 2021 este deja anul marilor proiecte de redresare economică şi de aplicare a unei noi filosofii economice bazate pe investiţii. România demarează cel mai ambiţios plan de dezvoltare economică din ultimii 30 de ani, care este gestionat de un Guvern cu adevărat reformist. Bazele schimbării filosofiei economice au fost puse anul trecut când Guvernul PNL a realizat cele mai mari investiţii în economia românească din ultimul deceniu: 53,2 miliarde de lei. Această abordare către dezvoltare este păstrată şi de noua formulă guvernamentală reprezentată de Guvernul condus de Florin Cîţu, ce a pregătit investiţii record în 2021. Altfel spus, bugetul pentru anul acesta prevede investiţii de 5.5% din PIB, adică 61,4 miliarde de lei, o alocare financiară fără precedent pentru ultimele decenii”, a precizat Angelica Fădor, vicepreşedintă a Comisiei de administraţie din Camera Deputaţilor.

Reprezentanta PNL a precizat că banii din PNRR vor fi folosiţi şi pentru conectarea la reţeaua de gaze a gospodăriilor.  „Planul investiţional alocat prin buget va fi dublat de fondurile care vor veni prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), fonduri ce pot fi folosite, printre altele, pentru dezvoltarea infrastructurii critice, dar şi pentru conectarea la gaze a gospodăriilor, ca parte a planului de tranziţie a României către energia verde. România va primi deja, spre jumătatea acestui an, o prefinanţare de aproape 4 miliarde euro de la UE în cadrul acestui mecanism, bani ce pot fi folosiţi şi pentru a continua conectarea gospodăriilor la reţelele de gaze. Altfel spus, investiţiile record planificate de Guvern (61,4 miliarde de lei), cât şi prefinanţările de 4 miliarde de euro din PNRR vor reprezenta anul acesta premise solide de pregătire pentru o dezvoltare economică pe termen lung a României, dezvoltare care va lua amploare după ce vom accesa toţi cei 80 de miliarde de euro alocaţi ţării noastre de către UE în exerciţiul bugetar 2021-2027”, a completat Angelică Fădor.

Vicepreşedinta Comisiei de administraţie lansează şi un atac la adresa PSD pentru situaţia lăsată în ministere în 2019. „Acest Guvern are şansa, prin reformele deja anunţate, să însănătoşească economia României grav afectată de deciziile politicianiste ale unor guvernări populiste al căror reprezentant de vârf a fost PSD”, a conchis Fădor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite