Întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu şefa Comisiei Europene. Ce a discutat premierul cu Ursula von der Leyen

Întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu şefa Comisiei Europene. Ce a discutat premierul cu Ursula von der Leyen

Viorica Dăncilă şi Ursula von der Leyen FOTO Guvernul României

Premierul Viorica Dăncilă a discutat cu şefa Comisiei Europene despre viitorul comisar european din partea România, potrivit unui comunicat al Guvernului, precum şi despre viitorul portofoliu pentru ţara noastră.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Prim-ministrul României i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene şi a asigurat de întregul său sprijin în eforturile Comisiei Europene de consolidare a proiectului european şi de a răspunde provocărilor actuale. Preşedintele ales al Comisiei Europene a mulţumit premierului Viorica Dăncilă pentru rezultatele excepţionale obţinute de România în exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României,  inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat ţării noastre în cadrul Comisiei Europene“, se arată într-un comunicat al Guvernului. 
 
În comunicat nu se spune concret ce garanţii ar fi reuşit să obţină Dăncilă de la şefa Comisiei Europene pe problematica noului comisar european al României. 
         
„Cei doi oficiali au avut o discuţie amplă cu privire la priorităţile viitoarei Comisii Europene şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securităţii energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global“, mai arată sursa citată.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: