Întâlnirea dintre Dacian Cioloş şi liderii PNL şi UDMR a fost anulată. Decizia, după ce Cîţu l-a trimis pe premierul desemnat la negocieri cu PSD şi AUR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

USR anunţă că întâlnirea dintre Dacian Cioloş şi liderii PNL şi UDMR a fost anulată. Decizia a fost luată după ce Florin Cîţu a anunţat că PNL a decis să nu susţină guvernul Cioloş şi le-a indicat celor de la USR să meargă la negocieri cu formaţiunile alături de care au semnat moţiunea de cenzură, PSD şi AUR.

Întâlnirea prim-ministrului desemnat cu Florin Cîţu, preşedinte PNL şi premier demis, şi cu Kelemen Hunor, preşedinte UDMR şi vicepremier demis, ar fi urmat să aibă loc după şedinţa liberalilor.

Decizia amânarii a venit după hotărârea Biroului Executiv al PNL prin care s-a stabilit să nu fie susţinut prin vot Guvernul Cioloş.

Florin Cîţu a anunţat că USR este parte a unei „majorităţi cu PSD şi AUR”, iar această majoritate a dat şi un vot politic. „USR este parte a unei majorităţi parlamentare alături de PSD şi AUR, obţinând pentru moţiunea de cenzură 281 de voturi. Votul este politic, o majoritate PSD-USR-AUR s-a unit în jurul unor principii, valori, obiective. Primul demers, sancţionarea unui guvern cu rezultate foarte bune. Votul politic USR pentru susţinerea moţiunii PSD, a fost ruperea coaliţiei de guvernare rezultate după alegerile parlamentare din decembrie 2020”.

În acest caz, USR ia în calcul formarea unui guvern minoritar.

Florin Cîţu a subliniat că în urma eşecului USR, PNL e dispus să înceapă negocierile cu toate partidele parlamentare, cu excepţia AUR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite