VIDEO Striviţi de un tei la ora de geografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci elevi de la Colegiul „Costache Negruzzi“ din Iaşi au fost transportaţi ieri după-amiază de urgenţă la spital, după ce un tei bătrân s-a prăbuşit peste ei în Parcul Copou.

Raluca Alexa, Andra Ursu, Laura Cornea, Andreea Neculce, în vârstă de 16 ani, şi Tudor Miron (17 ani) erau împreună cu profesorul de geografie Alexandru Todiraş şi cu ceilalţi colegi din clasa a XI-a la o lecţie în aer liber.

Trei dintre elevi s-au ales cu răni grave. „Doi au fracturi la mâini, iar băiatul are o fractură deschisă la picior şi va necesita intervenţie chirurgicală. Ceilalţi prezintă traumatisme cranio-cerebrale. Starea lor este stabilă, dar vor rămâne internaţi pentru supraveghere", a spus Lucian Cernahoschi, medic primar la Spitalul „Sf. Maria". Tudor Miron a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigaţii amănunţite.

Părinţii elevilor au ajuns la spital foarte speriaţi. Tatăl băiatului nu înţelege ce căuta fiul lui în parc la ora la care trebuie să fie la şcoală. „Nu mi se pare corect ca elevii să meargă în parc în timpul orei", a spus Ghiocel Miron, tatăl lui Tudor. Conducerea Liceului „Costache Negruzzi" a deschis o anchetă internă. „Chiar dacă intenţia profesorului a fost bună, pentru derularea unor activităţi practice, ne deranjează că nu am fost înştiinţaţi că elevii au fost scoşi din şcoală în timpul orelor. Pedagogic nu a greşit, a greşit din punct de vedere instituţional", a spus Camelia Gavrilă, directorul liceului.

Iarna e de vină

Cei de la Primărie spun că ­nu-şi pot explica incidentul. „Noi am toaletat copacii din parc ultima dată în timpul curăţeniei de primăvară. Acest copac nu dădea semne că ar fi instabil, dar rădăcinile erau afectate, cred că şi din cauza iernii", a spus Luminiţa Sălceanu, şeful Direcţiei de Servicii Publice Municipale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite