România devine prima ţară din Uniunea Europeană care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România devine prima ţară din UE care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a Uniunii. Anunţul a fost făcut de preşedinta Comisiei Europene. Prima tranşă de ventilatoare a fost deja contractată şi urmează să ajungă în ţara noastră.

Întrebată despre  lentoarea cu care a răspuns UE acestei imense crize sanitare şi despre lipsa de solidaritate dintre ţările membre Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a declarat: "E o criză fără precedent. Şi loveşte fiecare ţară din UE, dar mai cu seamă Italia şi Spania. Suferim alături de ei şi le oferim tot sprijinul posibil, deşi, aşa cum aţi mentionat, refelxul iniţial al unor guverne a fost să se închidă în problemele lor. Acum lucrurile s-au îmbunătăţit, ne coordonăm mult mai bine. Sunt fericită să aflu că România trimite în Italia o echipă de 11 doctori şi 6 asistente să ajute la tratarea pacienţilor bolnavi de Covid. Cred că aceasta e solidaritatea".  

Ursula von der Leyen a explicat cum încearcă CE să rezolve problema, arată TVR.  "Am creat o rezervă strategică comună de echipamente medicale a Uniunii Europene. Este pentru prima dată când reuşim să facem aşa ceva prin mecanismul de protecţie civilă, RESC EU. Vom cumpăra cu bani europeni aceste echipamente pe care le vom trimite în ţările care au nevoie mai mult de ele. Sunt mândră şi recunoscătoare pentru că România s-a oferit să fie prima ţară europeană să cumpere şi să găzduiască în numele UE ventilatoare. Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia", a precizat preşedinta Comisiei Europene. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite