Restricţii în două localităţi din Ilfov. Rata de incidenţă a depăşit 2 la mie. Ce măsuri se aplică de joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restricţiile se aplică din 9 septembrie, ora 00:00. Foto: Facebook Politia Romana
Restricţiile se aplică din 9 septembrie, ora 00:00. Foto: Facebook Politia Romana

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis, miercuri, impunerea de restricţii în comunele Snagov şi Ciorogârla, unde s-au înregistrat valori ale ratei de incidenţă cumulată calculată la 14 zile de 2,73/1000 locuitori, respectiv de 2,14/1.000 locuitori,

„Având în vedere faptul că, la data prezentei, la nivelul comunelor Snagov şi Ciorogârla s-au înregistrat valori ale ratei de incidenţă cumulată calculată la 14 zile de 2,73/1000 locuitori, respectiv de 2,14/1000 locuitori, în urma propunerilor Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Ilfov, astăzi, 08 septembrie 2021, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 151 din 08.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localităţile Snagov şi Ciorogârla”, a transmis Prefectura Judeţului Ilfov.

Restricţiile se aplică din 9 septembrie, ora 00:00.

Reamintim că tot în judeţul Ilfov Comitetul Judeţean pentru Urgenţe a impus restricţii şi la nivelul localităţii Chiajna, din data de 4 septembrie.

Tabelul privind incidenţa cumulată a cazurilor la nivelul localităţilor judeţului Ilfov la data de 08.09.2021 este disponibil aici.

Astfel, sunt interzise mitingurile, procesiunile, demonstraţiile şi alte activităţi de acest gen în spaţii deschise, precum şi cele în spaţii închise. 

Sunte permise cantonamentele, antrenamentele şi competiţiile sportive în condiţiile legii.

Participarea spectatorilor la aceste competiţii este permisă la 50% din capacitatea sălilor, cu distanţă de un metru între persoane. Totodată accesul se face în baza dovezii de vaccinare completă sau testa negativ. 

Cinematografele, spectacolele pot funcţiona la 70% din capacitate. 

Activităţile culturale în spaţiul liber aflat în administrarea instituţiilor de cultură  se pot organiza pentru maximum 1.000 de persoane, cu asigurarea a 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană în parte şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară. 

Organizarea spectacolelor de tip drive-in sunt permise doar în condiţiile în care ocupanţii unei maşini sunt membri ai familiei, sau reprezintă grupuri de până la 4 persoane şi sunt vaccinate sau au test negativ RT-OCR nu mai vechi de 72 de ore. 

Festivalurile pot fi organizate pentru maximum 2.500 de persoane, accesul fiind permis doar celor vaccinate sau cu test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore. 

Participarea la slijbele religioase este permisă cu respectarea normelor sanitare. 

Nunţile şi botezurile pot fi organizate cu maximum 150 de persoane în exterior şi 100 de persoane în interior. Sunt permise şi nunţile cu 300 de participanţi dacă organizatorii asigură 2 metri pătraţi pentru fiecare participant are trebuie să fie vaccinat sau cu test negativ. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite