Restricţii de COVID-19 în Chiajna. Rata de incidenţă a ajuns la 2,12 la mie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Comitetul Judeţean pentru Urgenţe Ilfov a anunţat că, de mâine, 4 septembrie, vor intra în vigoare noi restricţii la nivelul localităţii Chiajna. Rata de incidenţă a infecţiilor cu noul coronavirus a ajuns la 2,12 la mia de locuitori.

Astfel, sunt interzise mitingurile, procesiunile, demonstraţiile şi alte activităţi de acest gen în spaţii deschise, precum şi cele în spaţii închise. 

Sunte permise cantonamentele, antrenamentele şi competiţiile sportive în condiţiile legii.

Participarea spectatorilor la aceste competiţii este permisă la 50% din capacitatea sălilor, cu distanţă de un metru între persoane. Totidată accesul se face în baza dovezii de vaccinare completă sau testa negativ. 

Cinematografele, spectacolele pot funcţiona la 70% din capacitate. 

Activităţile culturale în spaţiul liber aflat în administrarea instituţiilor de cultură  se pot organiza pentru maximum 1.000 de persoane, cu asigurarea a 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană în parte şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară. 

Organizarea spectacolelor de tip drive-in sunt permise doar în condiţiile în care ocupanţii unei maşini sunt membri ai familiei, sunt vaccinate sau au test negativ RT-OCR nu mai vechi de 72 de ore. 

Festivalurile pot fi organizate pentru maximum 2.500 de persoane, accesul fiind permis doar celor vaccinate sau cu test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore. 

Participarea la slijbele religioase este permisă cu respectarea normelor sanitare. 

Nunţile şi botezurile pot fi organizate cu maximum 150 de persoane în exterior şi 100 de persoane în interior. Sunt permise şi nunţile cu 300 de participanţi dacă organizatorii asigură 2 metri pătraţi pentru fiecare participant are trebuie să fie vaccinat sau cu test negativ. 

Alte prevederi restrictive pot fi citite aici. 

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri