Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu conducerea CSM, după eliminarea pensiilor speciale

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte cu conducerea CSM, după eliminarea pensiilor speciale

FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, joi, cu conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), după eliminarea pensiilor speciale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea este programată la ora 11.00.
 
Klaus Iohannis se întâlneşte, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Margareta Tînţ, şi cu vicepreşedintele CSM, Tatiana Toader. 
 
Potrivit sursei citate, întâlnirea are loc la solicitarea conducerii CSM. 
 
Întâlnirea vine în contextul eliminării pensiilor speciale, fiind afectaţi, printre alţii, judecătorii şi procurorii, dar şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor.
 
Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, marţi, că susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale, în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor afectează independenţa şi statutul acestora.
 
”Consiliul Superior al Magistraturii a luat act şi susţine necondiţionat poziţia exprimată de magistraţi în adunările generale convocate în data de 21.01.2020, în sensul în care abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor afectează independenţa şi statutul acestora. Consiliul Superior al Magistraturii atrage atenţia asupra riscurilor pe care un astfel de demers le poate produce asupra actului de justiţie”, a transmis, marţi, CSM, printr-un comunicat de presă.
 
Magistraţii din întreagaţară au adoptat diferite forme de protest, la fel şi grefierii, iar sindicate ale personalului auxiliar din Justiţie au cerut ICCJ să sesizeze Curtea Constituţională şi cu privire la eliminarea pensiilor speciale în cazul lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările