Premierul României, întrebat despre declaraţiile optimiste din vară privind pandemia: „Valul 4 e al celor care nu se vaccinează”

Premierul României, întrebat despre
declaraţiile optimiste din vară privind pandemia: „Valul 4 e al celor care nu se vaccinează”

Premierul Florin Cîţu susţine că valul 4 este „al celor care nu se vaccinează”, cu referire la declaraţiile optimiste din cursul verii. Afirmaţiile vin în contextul în care marţi, 28 septembrie, au fost înregistrate peste 11.000 de cazuri noi de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Am spus că dacă va mai exista un val 4 e doar vina noastră pentru că nu ne vaccinăm. Valul 4 e al celor care nu se vaccinează.  99,8% sunt persoane nevaccinate între cele infectate", a declarat Florin Cîţu.

În luna iunie, premierul spunea că ţinta principală, aceea de a elimina pandemia, a fost atinsă, chiar dacă ţintele de vaccinare anunţate în repetate rânduri nu s-au atins. „Am atins cea mai mare ţină. Ştiţi că ieri în Bucureşti nu a fost niciun caz în 24 de ore. Ţinta era să eliminăm pandemia şi ţinta a fost atinsă”, anunţa Cîţu triumfător, luni, 28 iunie.

„Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem pregătiţi să depăşim pandemia”, spunea premierul pe 26 iulie.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate peste 11.000 de infectări şi în jur de 200 de decese.

Florin Cîţu a anunţat că se va vaccina cu doza 3.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările