Prejudicii de peste 2,3 miliarde de euro constatate de Curtea de Conturi, dar nerecuperate de autorităţile statului

Prejudicii de peste
2,3 miliarde de euro constatate de Curtea de Conturi, dar nerecuperate de autorităţile
statului

Curtea de Conturi a făcut publică situaţia prejudiciile constatate de auditori în urma controalelor făcute la instituţiile publice

Curtea de Conturi a făcut publică situaţia prejudiciile constatate de auditori în urma controalelor făcute la instituţiile publice, în perioada 2005-2016, pentru care procurorii au deschis dosare penale, dar care nu au fost recuperate niciodată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin Hotărârea nr. 65/02.03.2017, Plenul Curţii de Conturi a aprobat Raportul privind situaţia sesizărilor adresate organelor de urmărire penală de către Curtea de Conturi în cazurile în care a apreciat că sunt indicii de săvârşire a unor fapte de natură penală, însoţit de anexele şi sintezele aferente.

Raportul conţine sesizări transmise Ministerului Public, în perioada 2005-2016, pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile în care prejudiciul estimat depăşeşte suma de 500.000 de euro, nesoluţionate la data de 31 decembrie 2016. Cele 143 de sesizări totalizează un prejudiciu estimat în valoare de peste 2,3 miliarde de euro.

În document sunt centralizate şi cazurile în care prejudiciul estimat nu depăşeşte suma de
500.000 de euro - 421 de sesizări, care totalizează un prejudiciu estimat la 37 milioane de euro.

Cei mai mulţi bani trebuiau recuperaţi, în 2016, de la Electrocentrale Grup SA (abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu) – 243 milioane de lei, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare – RAAN (abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată) – 57,4 milioane de lei, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (neglijenţă în serviciu) – 55 milioane de lei, Ministerul Agriculturii (abuz în serviciu, fals intelectual, deturnare a licitaţiilor publice) – 49,2 milioane de lei, Societatea Naţională a Apelor Minerale SA - 56,9 milioane de lei, Ministerul Sănătăţii (abuz în serviciu) – 175,8 milioane de lei, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov (neglijenţă în serviciu) – 112 milioane de lei, Compania de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR) – 38 de milioane de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările