Poliţistul care a lovit mortal o fată pe trecerea de pietoni avea permis de Marea Britanie, dar fusese obţinut în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii ONG-ului Luptăm pentru România au postat pe pagina de 
Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la 
volanul maşinii nu se afla în misiune.
Reprezentanţii ONG-ului Luptăm pentru România au postat pe pagina de Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune.

Poliţistul care a lovit mortal o fată de 13 ani şi a rănit o altă persoană în Bucureşti, pe trecerea de pietoni, a obţinut permisul de conducere în România în 2012, dar l-a preschimbat în 2016 în Marea Britanie. Acest lucru este valabil pe bază de reciprocitate cu Uniunea Europeană, informează, vineri, Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la permisul de conducere deţinut de către poliţistul implicat în evenimentul rutier de ieri, facem următoarele precizări: bărbatul a obţinut permisul de conducere în anul 2012, în România; în anul 2016, bărbatul şi-a preschimbat permisul în Marea Britanie; având în vedere Convenţia de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE", se explică în comunicatul transmis vineri Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, a precizat că poliţistul era încadrat din 2017 şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.  

Pe o fotografie obţinută de reporterii Observator se poate observa cum poliţistul, care discută la telefon, cel mai probabil cu operatori de la Serviciul 112, o verifică pe fetiţă cu bocancul stâng. În apropiere pot fi observaţi şi martorii ce privesc cum copila se stinge din viaţă. Este grav rănită şi sângerează puternic din zona capului, după ce a fost lovită cu viteză, scrie Observator News.

„Deci a coborât din maşină şi cu piciorul, cu bocancul, îi dădea peste piciorul fetiţei ca să vadă dacă mai respiră. Iar băiatul care era martor lângă el, la acel moment, i-a spus: de ce dai cu piciorul în ea? Atunci a întors-o într-o parte, cu mâna", a relatat o martoră.

Reprezentanţii ONG-ului Luptăm pentru România au postat pe pagina de Facebook a organizaţiei un mesaj în care susţin că poliţistul aflat la volanul maşinii nu se afla în misiune.

„Conform martorilor, poliţistul care era singur în maşină a fost luat de la locul accidentului de către o maşina tip SUV, nicidecum cu autospeciala Poliţiei. Ba mai mult, maşina condusă de poliţistul criminal NU ERA IN MISIUNE, neavând semnalele acustice sau luminoase în funcţiune, acestea fiind pornite abia după accident. Viteza autospecialei condusa de criminal era atât de mare, încât maşina s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului”, au scris reprezentanţii ONG-ului pe reţeaua de socializare.

Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs accidentul. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere arată momentele de după impact, care confirmă informaţiile preliminare din anchetă: autospeciala circula cu peste 80 de kilometri pe oră.

Poliţistul s-ar fi îndreptat spre o misiune, dar ar fi avut doar semnalele luminoase în funcţiune, nu şi cele acustice

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite