Percheziţii DNA la sediul Oracle Pipera, în Bucureşti. Ce spune CEO-ul companiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) desfăşoară miercuri mai multe percheziţii la sediul companiei Oracle din Pipera. Potrivit primelor informaţii, procurorii au un caz de posibila corupţie în mediul privat, fiind vizată o persoană din conducerea companiei.

UPDATE Sorin Mândruţescu, directorul Oracle România a ajuns miercuri seară la sediul DNA, unde va fi audiat de procurorii Anticorupţie. Acesta suspectat că ar fi cerut mită pentru atribuirea unor contracte.

Mîndruţescu a afirmat la intrarea în sediul instituţiei că "este vorba de o neînţelegere".

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) desfăşoară miercuri mai multe percheziţii la sediul companiei Oracle din Pipera. Potrivit G4media, ar fi vorba contracte acordate de companie în schimbul unei „mite foarte mari”. 

Percheziile DNA îl vizează pe directorul general al Oracle România, Sorin Mândruţescu, procurorii efectuând percheziţii şi la reşedinţa acestuia

Sorin Mândruţescu a transmis, prin avocatul său, Alexandru Chiciu, următoarele precizări: ”La acest moment nu pot face niciun comentariu întrucat nu cunosc ce acuzaţii formulează procurorii. Ceea ce pot spune este că am răspuns cu deschidere tuturor solicitarilor procurorilor si că voi adopta o astfel de conduită şi pe viitor. Desigur, prin avocatul meu, voi cere sa aflu mai multe elemente din dosar, însa, fiind o procedură în curs, voi rămane rezervat cu declaraţiile, apreciind că ele trebuiesc făcute doar în cadru institutional.Vă multumesc pentru întelegere.”

Potrivit site-ului companiei, Sorin Mândruţescu s-a alăturat companiei în anul 2001, ocupând mai multe poziţii de conducere în cadrul acesteia din anul 2003. Înainte de a se alătura Oracle, Mândruţescu a ocupat poziţii de conducere în cadrul Băncii turco-Române şi a Băncii Austria Creditanstalt.

În anul 2013 Adunarea Generală a Acţionarilor l-a fost ales pe acesta în fruntea consiliului de administraţie al CNCF CFR SA. Acesta a rezistat doar 5 luni îna ceastă poziţie, Mîndrutescu şi-a dat demisia din functia de presedinte al CA al CFR SA „din motive personale”, în septembrie 2013.

Perchezitiile au inceput de dimineaţa, de la ora 09:00.

Acest dosar ar reprezenta unul dintre rarele cazuri investigate de procurorii DNA care vizează acte de corupţie între companii private. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite