Oficial Renault: Dacia va avea mai întâi un hibrid încărcabil la priză şi apoi şi o maşină full-electrică. Ce model va fi ales

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În uzinele Dacia se vor produce prima dată maşini hibride  plug-in şi abia după aceea se va trece la maşini full-electric
În uzinele Dacia se vor produce prima dată maşini hibride  plug-in şi abia după aceea se va trece la maşini full-electric

Dacia va lansa mai întâi maşini hibride, fiind primul pas către cele electrice Christophe Dridi, şeful companiei. Oficialul companiei a precizat că primul model full-electric Dacia ar trebui să fie o maşină de oraş.

”Am văzut că au apărut multe ştiri despre Dacia electrică în ultima vreme. Sigur va exista o Dacia hibridă şi sigur va exista şi un model electric. Întrebarea este când va fi lansat acest model electric (...) O vom aduce când piaţa este pregătită”, spune Dridi, şeful Dacia.

”Vom produce la Mioveni maşini hibride plug-in, mergem pas cu pas, nu vom merge din prima să facem un model 100% electric”, a spus Dridi care a adăugat că va fi utilizată platforma pe care este construit şi noul Clio, platformă care permite şi construirea de hibride plug-in. ”Suntem parte a alianţei şi ne putem adapta rapid. Ştiţi cât ne-a luat să facem Logan Stepway? Doar patru luni. Aşa este lumea modernă, trebuie să fii agil, să te adaptezi la context foarte rapid”.

SUV-ul Captur va avea din 2020 şi o versiune plug-in hybrid, prin tehnologia numită numită E-TECH. Sistemul combină un motor termic de 1,6 litri şi 90 CP cu două motoare electrice de tracţiune. Bateria de 9,8 kWh promite o autonomie electrică mixtă de 45 km şi de 65 km în oraş, cu viteză maximă de 135 km/h.

Întrebat ce tip de caroserie ar fi cel mai potrivit pentru prima Dacie electrică, Dridi a spus că ar fi vorba de o maşină de mici dimensiuni, pentru circulaţia în marile oraşe. El a precizat că nu are cum să dea detalii despre când va fi lansată maşina electrică şi nici despre ce fel de model va fi, arată hotnews.ro. Dridi a spus că hibridele şi electricele Dacia vor respecta filozofia mărcii, în senul că vor fi la preţ acceptabil şi vor fi de calitate.

Tot mai multe informaţii, mai ales din Franţa, indică faptul că Dacia va lansa în anii următori versiuni hibride ale modelelor sale, mai ales că trebuie să scadă emisiile de CO2 pentru a se conforma noilor reguli. Despre primul hibrid Dacia, francezii au scris că ar putea fi vorba de Sandero Stepway.

Principalul obstacol în calea lansării unei Dacii electrice ţine de preţ, fiindcă ar fi cu câteva mii de euro peste preţurile actuale din gamă. Şeful Dacia spune că aceasta nu este o problemă şi că modelul nu va avea concurenţă.

Viitoarea Dacia electrică se va baza pe modelul Renault K-ZE şi va fi un SUV mic de oraş cu autonomie de 200 km şi preţ de 15.000 euro înainte de aplicarea subvenţiilor. Publicaţia auto-moto.com estimează că ar putea avea o baterie de 26,8 kWh, motor de 33 kW şi viteză maximă de 105 km/h.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite