VIDEO Moscova nu se potoleşte. Avioanele Typhoon ale Forţelor Regale Aeriene Britanice au interceptat încă un avion rusesc deasupra Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avioanele de vânătoare Typhoon ale Forţele Regale Aeriene Britanice, aflate în misiune la baza Mihai Kogălniceanu din Constanţa, au interceptat din nou un avion rusesc deasupra Mării Negre, acesta fiind al doilea astfel de incident din această săptămână, a comunicat ministerul Apărării din Regatul Unit. Reamintim că două Su-30 au fost escortate, marţi, de piloţii britanici după ce au fost surprinse aproape de spaţiul aerian NATO.

De data aceasta, avioanele Typhoon au decolat de la baza Mihail Kogălniceanu joi ca răspuns la un avion Be-12 rusesc care, venind dinspre Crimeea, se îndrepta înspre sud-vest deasupra Mării Negre. 

Avioanele de vânătoare Typhoon ale Forţele Regale Aeriene Britanice aflate în misiune la baza Mihai Kogălniceanu din Constanţa au interceptat şi miercuri două avioane de luptă ruseşti, care s-au apropiat de spaţiul aerian al NATO, deasupra Mării Negre.

Şi în 15 august Forţele aeriene regale britanice au interceptat şase bombardiere ruseşti care zburau în apropiere de spaţiul aerian NATO la Marea Neagră. Şi atunci, avioanele Typhoon au decolat de la baza Kogălniceanu pentru a intercepta cele şase aeronave militare model Su-24 FENCER, care s-au întors către Crimeea.

Cum acţionează de obicei avioanele britanice Typhoon  deasupra Mării Negre

Despre Eurofighter Typhoon

Imagine indisponibilă

Cu un preţ de peste 90 de milioane de euro, Eurofighter Typhoon este un avion multi-rol de vânătoare bimotor. Acesta este proiectat şi construit de un consorţiu de trei companii partenere distincte: Alenia Aeronautica, BAE Systems şi EADS ce lucrează prin intermediul unei companii susţinătoare Eurofighter GmbH, care a fost formată în 1986.

Performante

Viteza maxima la 10.999 m:+2,00 Mach

Viteza maxima la nivelul marii:+ 1,2 Mach

Viteza maxima de croaziera la 10.999 m:+1,3 Mach

Viteza maxima de urcare:+18.288 m pe minut

 

Ce performanţe are avionul rusesc

Beriev Be-12 este un hidravion concepul pentru misiuni antisubmarin şi patrulare maritimă.  Este conceput în anii ’60 şi a fost construit  în peste 140 de unităţi, iar producţia a încetat în 1973. Are o viteză de aproximativ 500 de kilometri pe oră, un echipaj format din 4 persoane şi poate fi dotat cu bombe, încărcături de adâncime şi torpile. 

Imagine indisponibilă
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite